Govedarou Art Gallery: Eικαστική έκθεση με τίτλο: “Κλιματική Αλλαγή: Άνθρωπος και Περιβάλλον” από 13 Οκτωβρίου

Η Govedarou Art Gallery σε συν-διοργάνωση με το Μαριολοπούλειο-Καναγκίνειο Ίδρυμα Επιστημών Περιβάλλοντος παρουσιάζει στο χώρο της την ομαδική εικαστική έκθεση με τίτλο: “Κλιματική Αλλαγή: Άνθρωπος και Φυσικές Καταστροφές”, την επιμέλεια της οποίας φέρει η εικαστικός και ιδιοκτήτρια της γκαλερί Νατάσα Γκοβεδάρου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στις 13 Οκτωβρίου 2022 που είναι και η Διεθνής Ημέρα Μείωσης των Φυσικών Καταστροφών και η σπουδαιότητα της είναι πολύ επίκαιρη, όχι μόνο λόγω των περιβαλλοντικών φαινομένων που ζούμε καθημερινά, αλλά και λόγω της διάσκεψης του COP 27 για την κλιματική αλλαγή.Συμμετέχουν 15 εικαστικοί.

govedarou,art,gallery

Η Διεθνής Ημέρα Μείωσης των Φυσικών Καταστροφών καθιερώθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1989 και εορτάζεται κάθε χρόνο στις 13 Οκτωβρίου, με το σκεπτικό ότι ο άνθρωπος είναι αδύνατον να κυριαρχήσει στις δυνάμεις της φύσης, είναι όμως δυνατόν να μειώσει τις καταστροφικές τους συνέπειες. Οι φτωχές και αναπτυσσόμενες χώρες υφίστανται τις μεγαλύτερες απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό, αλλά και δυσβάστακτες ζημιές, εξαιτίας της έλλειψης υποδομών, αλλά και τεχνογνωσίας για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών (σεισμοί, πλημμύρες, τσουνάμι, κατολισθήσεις και ξηρασία).

govedarou,art,gallery

Χαιρετισμός του Προέδρου του Μαριολοπουλείου-Καναγκινείου Ιδρύματος Επιστημών Περιβάλλοντος και Γενικού Γραμματέα της Ακαδημίας Αθηνών καθηγητή Χρήστου Ζερεφού:

Με ιδιαίτερη χαρά χαιρετίζω την εικαστική έκθεση της Govedarou Art Gallery σε ένα θέμα που είναι τόσο επίκαιρο ώστε να προβάλλεται το ίδιο όπως σχεδόν και ένας πόλεμος. Ο πόλεμος που κάνει η ανθρωπότητα για να σταθεροποιήσει το κλίμα και να μπορέσει να επουλώσει μακροπρόθεσμα τις πληγές που έχουν ανοίξει στο περιβάλλον μας από την αλόγιστη χρήση των ορυκτών καυσίμων και όχι μόνο έχει μεγάλο κόστος. Η έκθεση αυτή έρχεται να αγκαλιάσει την Τέχνη με την Επιστήμη σε ένα τόσο επίκαιρο και σοβαρό ζήτημα. Θα ήταν ευτύχημα να βλέπαμε πολλές ανάλογες πρωτοβουλίες έτσι ώστε και μέσω της Τέχνης να ευαισθητοποιηθεί η κοινωνία. Στην κυρία Γκοβεδάρου και τους συνεργάτες της αξίζουν τα θερμά συγχαρητήρια με την ευχή να συνεχίσει και  να επαυξήσει την προσφορά της στην κοινωνία και στο περιβάλλον γενικότερα.

Συμμετέχουν οι εικαστικοί:

Νανά Winter-Γεωργιάδου, Ατσαλής Κωστής, Γερούκη Ζωή, Γιαρεντζίδης Βασίλειος, Γκοβεδάρου Νατάσα, Εφημίδης Κώστας, Ζαχαρούδης Στέλιος, Κοντοέ Μαριάννα, Μιχαηλίδου Νίνα, Μιχαλοπούλου Χριστίνα, Μονομμάτου Ειρήνη, Σαρησάββα Κατερίνα, Τάξος Παναγιώτης, Τσαντήλας Χρήστος, Χαλκιά Μαρία

Διάρκεια: 13 – 27 Οκτωβρίου 2022

Εγκαίνια: Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, ώρα 18:30 – 21.30

Επιμέλεια έκθεσης: Νατάσα Γκοβεδάρου

Ωράριο λειτουργίας χώρου:

Δευτέρα, Τετάρτη & Παρασκευή: 11 π.μ. – 2 μ.μ.

Τρίτη, Πέμπτη: 11 π.μ. – 2 μ.μ. & 6 μ.μ. – 8 μ.μ.

Σάββατο: 11 π.μ. – 2 μ.μ.

Κυριακή κλειστά

Govedarou Art Gallery, 

Γ.Παπανδρέου 5 (πρώην Ανθέων), στάση Γεωργίου, Τ.Κ:54645,Θεσσαλονίκη, Τ:2314015613,  www.govedaroufineartgallery.cominfo@govedaroufineartgallery.com , facebook.com/govedarouartgallery

Xορηγοί επικοινωνίας: Polis Magazino, Thessculture & Fox24

govedarou,art,gallery

Ακολουθήστε το metafox.gr στη Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *