Επιδόθηκε στον πρόεδρο της Βουλής η Ετήσια Εκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη

Την Ετήσια Εκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη για το 2022 επέδωσε στον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνο Τασούλα, ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής, Ανδρέας Ποττάκης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Βουλής, στην έκθεση σημειώνεται ότι «το 2022, σύνθετες εξωγενείς εξελίξεις καθόρισαν τις κύριες προκλήσεις για την ελληνική κοινωνία, την εθνική οικονομία και τη δημόσια διοίκηση της χώρας», ωστόσο, ο Συνήγορος του Πολίτη. σε αυτό το διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, συνέχισε να «αναζητεί θεσμικά λύσεις και ρεαλιστικές εναλλακτικές προτάσεις για την άρση στρεβλώσεων και αγκυλώσεων στη λειτουργία του διοικητικού μηχανισμού, στην κοινωνική ασφάλιση και πρόνοια, στην υγεία, στην εκπαίδευση, στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στη φορολογική διοίκηση, στις μεταφορές, στην πρωτογενή παραγωγή, στην προστασία των ευάλωτων ομάδων της κοινωνίας και στην εμπέδωση της αρχής της ίσης μεταχείρισης».

Ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, θα διαβιβάσει την Ετήσια Εκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη για το 2022 στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, καθώς και στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, προκειμένου, σε κοινή τους συνεδρίαση, να αναφερθούν σε αυτήν, παρουσία και του Συνηγόρου του Πολίτη, Α. Ποττάκη.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε το metafox.gr στη Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.