Facebook: Μειώνει τα μπόνους και αυξάνει τις αξιολογήσεις των εργαζόμενων

Στις 14 Μαρτίου η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα περικόψει 10.000 θέσεις εργασίας φέτος σε έναν δεύτερο γύρο απολύσεων, ως μέρος της αναδιάρθρωσης

Την μείωση των μπόνους των υπαλλήλων της και την συχνότερη αξιολόγηση των εργαζομένων τους, σχεδιάζει η ιδιοκτήτρια εταιρεία του Facebook, Meta Platforms ως μέρος μιας ευρύτερης αναδιάρθρωσης.

Η εταιρεία θα αυξήσεις τις αξιολογήσεις των εργαζομένων και όσοι λάβουν αξιολόγηση σύμφωνα με την οποία «ανταποκρίνονται στις μεγαλύτερες προσδοκίες» θα λάβουν μικρότερο μπόνους και μικρότερο αριθμό μετοχών από αυτόν που προβλεπόταν, σύμφωνα με εσωτερικό σημείωμα που διανεμήθηκε στα στελέχη της εταιρείας και έχει στη διάθεσή της η WSJ.

Ο πολλαπλασιαστής μπόνους για αυτόν τον βαθμό έχει μειωθεί στο 65% από 85% νωρίτερα, σύμφωνα με την WSJ.

«Κατανοούμε ότι, ενώ αυτή είναι μια σημαντική αλλαγή που μπορεί να απογοητεύσει μερικούς ανθρώπους, ευθυγραμμίζεται με τη συνεχιζόμενη εστίασή μας στη διατήρηση μιας κουλτούρας υψηλών επιδόσεων», ανέφερε το σημείωμα.

Η εταιρεία παράλληλα θα προχωρά σε αξιολόγηση της απόδοσης του προσωπικού δύο φορές το χρόνο.

Υπενθυμίζεται ότι στις 14 Μαρτίου η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα περικόψει 10.000 θέσεις εργασίας φέτος σε έναν δεύτερο γύρο απολύσεων, ως μέρος της αναδιάρθρωσης καθώς «ο κλάδος προετοιμάζεται για μια βαθιά οικονομική ύφεση».

Ακολουθήστε το metafox.gr στη Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.