Β. Τσίντζου: «Η Κυβέρνηση θα παρέχει με μεγαλύτερη άνεση δωρεάν οδοντιατρικές θεραπείες, όσο βελτιώνεται η οικονομία της χώρας»

Γυναίκα, επιστήμονας και μητέρα. Αποφασίζει να θέσει για πρώτη φορά υποψηφιότητα στις βουλευτικές εκλογές τις 21ης Μαΐου με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Θεωρείται μια πλούσια προσωπικότητα, με επιστημονική και επαγγελματική κατάρτιση στον τομέα της οδοντιατρικής.

Η Βασιλική Τσίντζου αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών, έπειτα παρακολούθησε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα περιοδοντολογίας στην Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών και το πρόγραμμα περιοδοντολογίας στο πανεπιστήμιο Witten της Γερμανίας. Στη συνέχεια εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στην κλινική περιοδοντολογίας. Απέκτησε Master στις εφαρμογές οδοντιατρικών laser από το πανεπιστήμιο της Βιέννης, ενώ παράλληλα έχει συγγράψει επιστημονικά άρθρα για αρκετά περιοδικά.

Η ίδια διατέλεσε Αντιδήμαρχος σε θέματα πολιτισμού και Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου στο Δήμο Αιτωλικού. Σήμερα διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στη Γλυφάδα & στο Αγρίνιο, ασκώντας περιοδοντολογία, εμφυτευματολογιά και αισθητική οδοντιατρική και είναι ενεργό μέλος του ICC WOMAN HELLAS, του συλλόγου Καλλιπάτειρα και του συλλόγου EUROPA DONNA.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Metafox.gr η κα Τσίντζου τόνισε πως “η Νέα Δημοκρατία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο τιμόνι της είναι ένα κεντροδεξιό κόμμα με έντονο τον κοινωνικό προσανατολισμό, ακολουθώντας τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς. Σε αυτό τον χώρο, οι προσωπικές μου αρχές βρίσκουν σύμπλευση και έτσι με εκφράζει ο χώρος της Νέας Δημοκρατίας”.

Σχετικά με τις ανάγκες της περιφέρειας που εκπροσωπεί η ίδια υποστήριξε πως “η Ανατολική Αττική είναι μια μεγάλη περιφέρεια με 13 Δήμους που εκτείνεται από το Δήμο Αχαρνών ως το Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης. Σε αυτή την τεράστια Περιφέρεια που έχει και το Διεθνές Αεροδρόμιο, δεν υπάρχει ένα μεγάλο νοσοκομείο. Όλες οι σύγχρονες πρωτεύουσες έχουν μεγάλα νοσοκομεία κοντά στο αεροδρόμιο. Θεωρώ λοιπόν μεγάλη αναγκαιότητα τη δημιουργία ενός μεγάλου νοσοκομείου που θα εξυπηρετεί τους κατοίκους της Ανατολικής Αττικής και όχι μόνο”.

Αναφερόμενη στο επάγγελμα της οδοντιατρικής το οποίο ασκεί αρκετά χρόνια, η κα Τσίντζου δήλωσε πως “η Οδοντιατρική είναι μια ανθρωπιστική επιστήμη. Έχει ως επίκεντρο τον άνθρωπο, τον ανθρώπινο πόνο και την ίαση του αλλά και την αισθητική. Τι πιο ωραίο να δημιουργείς όμορφα και υγιή χαμόγελα και να δίνεις αιτίες στους ανθρώπους να χαμογελούν. Αυτό ήταν το κίνητρο μου να ασχοληθώ με την πολιτική. Να δώσω νέες αιτίες στους ανθρώπους να χαμογελάσουν”.

Σε ερώτηση για το πώς θα πρέπει να αντιμετωπιστούν ζητήματα που αφορούν τις ασφαλιστικές απαιτήσεις και την πρόσβαση στην οδοντιατρική περίθαλψη για τους ασθενείς με χαμηλό εισόδημα και αναπηρικά προβλήματα απάντησε πως “η κυβέρνηση στο χώρο της Οδοντιατρικής θεσμοθέτησε το Dentist Pass. Δωρεάν οδοντιατρική φροντίδα για 750.000 παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών. Επίσης σε συγκεκριμένα νοσοκομεία της χώρας όπως το Ασκληπιείο, παρέχεται για άτομα με ειδικές ανάγκες οδοντιατρική φροντίδα. Σίγουρα στον χώρο της οδοντιατρικής οφείλουν να γίνουν πολλά ακόμη. Πιστεύω όμως όσο βελτιώνεται η οικονομία μας και η Κυβέρνηση θα μπορεί να παρέχει με μεγαλύτερη άνεση περισσότερες δωρεάν οδοντιατρικές θεραπείες”.

Ακολουθήστε το metafox.gr στη Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.