Α. Αγαθοκλέους: Η συμμετοχή γυναικών και νέων στα ψηφοδέλτια είναι το κλειδί για να αναπτυχθούν λειτουργικές πολιτικές

“Προσπαθώ να βρω έγκαιρα λύσεις για τα προβλήματά των συμπολιτών μου και δεν τα αφήνω να «λιμνάζουν»”.

Η Άρτεμις Αγαθοκλέους είναι από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα των ημερών στη Β’ περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης. Είναι Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, με έντονη συμμετοχή στα κοινά και υποψήφια βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου. Με το σύνθημά: «Νέα Φωνή, Νέα Πνοή, Νέα Δημοκρατία», η κα Αγαθοκλέους καλεί τους συμπολίτες της να την εμπιστευτούν, για να ειναι οπως λέει “ενεργά παρούσα σε όλες τις διαδικασίες λήψης κρίσιμων αποφάσεων”.

Παρακάτω η συνέντευξη:

Κυρία Αγαθοκλέους, η Νέα Δημοκρατία σας έχει εντάξει στα ψηφοδέλτια για τις εκλογές του Μαΐου. Τι πιστεύετε ότι είναι αυτό που έκανε το κόμμα να σας εμπιστευτεί;

Πιστεύω ότι η Νέα Δημοκρατία με εμπιστεύτηκε και με τίμησε προτείνοντάς μου να ενταχθώ στα ψηφοδέλτια για τις εκλογές του Μαΐου, γιατί είδε σε μένα μια νέα γυναίκα που έχει δώσει διαπιστευτήρια στην τοπική αυτοδιοίκηση με προσωπικό αγώνα για να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο, αγωνίστρια, δραστήρια, που της αρέσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και στέκεται κοντά στους πολίτες.

● Τα τελευταία χρόνια έχετε ενεργή συμμετοχή στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ποιες είναι οι βασικές αρχές και αξίες που καθοδηγούν την πολιτική σας δράση μέχρι στιγμής και πόσο εύκολο πιστεύετε ότι είναι να διατηρηθούν στην κεντρική πολιτική σκηνή;

Από την πρώτη μέρα της θητείας μου ως δημοτική σύμβουλός στον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη έδωσα έμφαση στην ανάπτυξη και προβολή δράσεων προσφοράς, εθελοντισμού και αλληλοβοήθειας και ταυτόχρονα δημιούργησα μια αμφίδρομη σχέση με τους δημότες μου, μια σχέση που προέκυψε, όπως πιστεύω, γιατί προσπαθώ να βρω έγκαιρα λύσεις για τα προβλήματά τους και όχι να τα αφήνω να «λιμνάζουν».

Θέλω να είμαι η νέα φωνή στην κεντρική πολιτική σκηνή, να είμαι ενεργά παρούσα σε όλες τις διαδικασίες λήψης κρίσιμων αποφάσεων και είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρω εξίσου καλά.

● Τι χρειάζεται η Β’ περιφέρεια Θεσσαλονίκης κατά τη γνώμη σας και σε ποιους τομείς εντοπίζετε παθογένειες;

Η Β΄ περιφέρεια Θεσσαλονίκης χρειάζεται να αξιοποιηθεί, να αναδειχθεί και να γίνουν προσπάθειες να βρει την ταυτότητά της. Στην περιοδεία που έκανα διαπίστωσα ότι υπάρχει ανεκμετάλλευτη δυναμική σε όλους τους τομείς και ιδιαίτερα στον παραγωγικό αλλά και στον τουριστικό, γι αυτό πιστεύω ότι χρειάζονται νέες επενδύσεις, μέτρα για τη μείωση της ανεργίας και πρέπει να δοθούν νέες ευκαιρίες στη νέα γενιά. Πρόκειται για μια περιφέρεια που της στέρησαν την ποιότητα. Όραμά μου είναι να προσπαθήσω η Β΄ περιφέρεια να γίνει όπως η Α΄ περιφέρεια.

Τι σας αγχώνει και τι είναι αυτό που απολαμβάνετε σε αυτή την προσπάθεια διεκδίκησης μιας βουλευτικής θέσης;

Από τη φύση μου είμαι επικοινωνιακή, ενθουσιώδης με καλή διάθεση και στις περιοδείες που κάνω αυτό το διάστημα ενθαρρύνω τον κόσμο να μιλήσει μαζί μου, δείχνοντας πραγματικό ενδιαφέρον ακόμη και για κάτι που μπορεί να φαίνεται ασήμαντο. Βλέπω, λοιπόν, ότι ο κόσμος μου ανοίγεται και έτσι τελικά διαχειρίζομαι με ευκολία τις καταστάσεις που προκύπτουν. Δεν αγχώνομαι, αντίθετα αντλώ ψυχική ικανοποίηση και αίσθηση πληρότητας και απολαμβάνω κάθε στιγμή αυτής της προσπάθειας που κάνω για μια βουλευτική θέση.

● Πιστεύετε ότι η παρουσία σας στα ψηφοδέλτια μπορεί να συμβάλει στην ενίσχυση των δικαιωμάτων των γυναικών και των νέων στην πολιτική;

Νομίζω ότι η συμμετοχή γυναικών και νέων στα ψηφοδέλτια είναι το κλειδί για να αναπτυχθούν λειτουργικές πολιτικές και να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα που θα δίνουν νέες προοπτικές τόσο στη νέα γενιά όσο και στις γυναίκες. Μόνο έτσι, πιστεύω, θα υπάρξει ένα πιο αποτελεσματικό και αντιπροσωπευτικό πρόγραμμα με κοινωνική συνοχή που θα εξασφαλίζει τη συμφιλίωση της επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής.

● Ποια είναι η Άρτεμις Αγαθοκλέους με λίγα λόγια και τι θα πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος για εσάς πριν φτάσει στις κάλπες;

Είμαι μητέρα και επιχειρηματίας που γνωρίζει καλά τα προβλήματα της αγορά. Το 2019 εκλέχθηκα για πρώτη φορά δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη. Ανήκω στην παράταξη του νυν Δημάρχου κ. Ιγνάτιου Καϊτεζίδη, ο οποίος μου έχει αναθέσει τα καθήκοντα της εντεταλμένης συμβούλου σε δράσεις εξωστρέφειας και δημοσίων σχέσεων του Δήμου και των δημοτικών δράσεων, δράσεις που αφορούν σε ΑΜΕΑ, δράσεις που αφορούν στην συμμετοχικότητα και δράσεις πρόληψης κατά των εξαρτήσεων.

Ως μέλος του Δ.Σ. του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ανατολικής Θεσσαλονίκης «ΕΛΠΙΔΑ» εκπροσωπώ τον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη.

Επίσης είμαι μέλος της «Ένωσης Κυπρίων Βόρειας Ελλάδας» για την προβολή του κυπριακού προβλήματος. Προσφορά και εθελοντισμός είναι στάση ζωής για μένα. Το 2022 ήταν πολύ δημιουργικό, διότι βοήθησα να παρουσιαστεί ένα σπουδαίο κοινωνικό και εθελοντικό έργο στον Δήμο μας. Στην καθημερινή μου ζωή νιώθω χαρά και ικανοποίηση συναισθηματική, όταν μέσα από απλές πράξεις χωρίς σκοπιμότητες μπορώ να προσφέρω ουσιαστικά στον συνάνθρωπό μου.

Πιστεύω ότι μέσα από την κινητικότητα που έδειξα στην τοπική αυτοδιοίκηση για την υλοποίηση δράσεων απέδειξα με τις πράξεις μου ότι η προσφορά μου δεν είναι «ξύλινη». Εντόπισα τα κενά και τις δυσλειτουργίες κρατώντας υπεύθυνη στάση παρά τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε όλοι, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο μέσο που είχα στα χέρια μου, κάνοντας συνεχείς παρεμβάσεις προκειμένου να βρεθούν λύσεις.

Τώρα που οι συνθήκες είναι πιο ώριμες για μένα, ζητάω από τον κόσμο να με εμπιστευθεί ως υποψήφια βουλευτή στη Β΄ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία, να παλέψει και να προσπαθήσει μαζί μου για να πετύχουμε τους κοινούς μας στόχους για μία Ελλάδα παραγωγική, κοινωνική, δίκαιη, σύγχρονη και πάντα ισχυρή. Το σύνθημά μου είναι : «Νέα Φωνή, Νέα Πνοή, Νέα Δημοκρατία».

Ακολουθήστε το metafox.gr στη Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.