ART HOUSE: Επιτυχία σημείωσε το σεμινάριο παιδικού ιχνογραφήματος στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς

Μια ακόμη εκδήλωση ανάλυσης παιδικού ιχνογραφήματος υλοποίησε το ART HOUSE by Elli Kalisora την Κυριακή 14 Mαιόυ στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς, με αφορμή τη γιορτή της μητέρας.

Στενοί συνεργάτες του ART HOUSE, οι ψυχολόγοι Πάνος Πλουμίδης και Στέλλα Ντίσκου, έδωσαν “το παρών” όπως κάθε φορά, εμπλουτίζοντας με χρήσιμες επιστημονικές συμβουλές γονείς και εκπαιδευτικούς.

Το ART HOUSE by Ellikalisora μέσα από τις ενημερωτικές δράσεις έχει στόχο να ενημερώνει κατάλληλα τους γονείς για τη σημαντικότητα των εικαστικών δημιουργημάτων των παιδιών αλλά και να τους ευαισθητοποιήσει σχετικά με την παρατήρηση και την αναγνώριση βασικών στοιχείων στις ζωγραφικές συνήθειες των παιδιών που μπορούν να οδηγήσουν σε καθοριστικά συμπεράσματα.

Επίσης, ένα ακόμη μέλημα του ART HOUSE είναι να παρέχει έγκυρη και επιστημονική ενημέρωση σε γονείς και εκπαιδευτικούς για θέματα ψυχικής υγείας παιδιών.

Η ιδρύτρια του ART HOUSE και διοργανώτρια των σεμιναρίων κα Έλλη Καλησώρα, βρίσκεται πάντα δίπλα στους γονείς δίνοντας τους βασικές κατευθύνσεις και τεχνικές, ώστε να μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες παρατηρώντας τις ζωγραφιές των παιδιών τους και να συζητήσουν μαζί της ό,τι τους απασχολεί.

Το σεμινάριο παιδικού ιχνογραφήματος τίμησε με την παρουσία της η κα Ανατολή Τσακαλίδου παρουσιάζοντας το βιβλίο της με τίτλο “Η Ανεξάρτητη Άννα”.

“Το παρών” έδωσε και ο εξαιρετικός εκπαιδευτικός Δημήτρης Μουρατίδης, ο οποίος μίλησε για το ρόλο της μητέρας με τον τρόπο που ο ίδιος τον αντιλαμβάνεται.

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή του κοινού, με τους γονείς να δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις τεχνικές που αναπτύσσουν οι ειδικοί ψυχικής υγείας αναλύοντας ένα παιδικό ιχνογράφημα.

Χορηγοί εκδήλωσης

Καφές Ερμείδη☕️,

Το καφενειο του ΖΑΦNikos Zafiriou🍗

Αρτοποιια Ιωαννη Τουρλη Ελενη Καλλιδου🥐

Μπρόλιος ΑνθοστολισμοίΣακης ΜπρόλιοςDespina Depi🌹

Messimvria Winery🍾

Οι εικόνες του Imagecreation.gr & Teo Festsopoulos

Ακολουθήστε το metafox.gr στη Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.