Bασίλης Ανδρεάδης: «Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επανατοποθέτησε την πόλη μας στο χάρτη του αύριο» 

“Η συμπόρευση μου με τον Κυριακό Μητσοτάκη αποτελεί για μένα μεγάλη τιμή αλλά ταυτόχρονα και μεγάλη ευθύνη.”

Ο Βασίλης Ανδρεάδης κατάγεται από τον Εύοσμο. Είναι Παθολόγος – Διαβητολόγος και ενεργός στα πολιτικά δρώμενα του τόπου του. Έχει χαράξει ενεργή πορεία στην τοπική αυτοδιοίκηση ως Δημοτικός Σύμβουλος, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών – Πολιτικής Προστασίας και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων ενώ έχει διατελέσει Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, πετυχαίνοντας τη συμμετοχή του Δήμου σε αρκετά χρηματοδοτικά προγράμματα. Παράλληλα έχει συμβάλει στην εκπόνηση και ανάπτυξη του Στρατηγικού Σχεδιασμού και του επιχειρησιακού προγράμματος του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου.

Σήμερα, ως υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στην Α’ Θεσσαλονίκης, μιλά στη Metafox.gr για το έργο της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρετε στους πολιτικούς στόχους του κόμματος για την ενίσχυση του ΕΣΥ και στην ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης αλλά και της χώρας γενικότερα.

Τι σας ώθησε να αποφασίσετε να συμμετάσχετε στις εθνικές εκλογές και γιατί με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας;

Ασχολούμαι αρκετά χρόνια με την τοπική αυτοδιοίκηση, ως Δημοτικός Σύμβουλος, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών -Πολιτικής Προστασίας και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, η θετική αξιολόγηση της συνεισφοράς μου τόσο από τους συμπολίτες μου όσο και από τους συναδέλφους της τοπικής αυτοδιοίκησης, με οδήγησε στην απόφασή μου, να βοηθήσω την πόλη μας από ένα άλλο μετερίζι. Από αυτό του βουλευτή!

Σε αυτή την κρίσιμη χρονική στιγμή για την χωρά η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, τις αξίες και τις θέσεις της οποίας υπηρετώ, είναι η μονή πολιτική δύναμη που μπορεί να συνεχίσει την αναπτυξιακή προοπτική της χωράς. Η συμπόρευση μου με τον Κυριακό Μητσοτάκη αποτελεί για μένα μεγάλη τιμή αλλά ταυτόχρονα και μεγάλη ευθύνη.

Ποιοι είναι οι στόχοι σας για την Α’ περιφέρεια Θεσσαλονίκης και σε ποιους τομείς πιστεύετε ότι θα πρέπει να δοθεί βαρύτητα για την επίλυση προβλημάτων;

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επανατοποθέτησε την πόλη μας στο χάρτη του αύριο και  με τα 30 έργα που σχεδιάζονται  και υλοποιούνται  ανοίγει  ο δρόμος για τη Θεσσαλονίκη του μέλλοντος Στη Θεσσαλονίκη έγιναν πάρα πολλά σε σύντομο χρονικό διάστημα. Σε τέσσερα χρόνια υλοποιήθηκαν και συνεχίζουν να υλοποιούνται σημαντικά έργα υποδομών που παρέμεναν μακέτες για δεκαετίες και τα οποία αλλάζουν την εικόνα της πόλης, αναβαθμίζοντας τις προοπτικές εξέλιξής της. Δεν είναι τυχαίο ότι επιχειρηματικοί κολοσσοί επενδύουν στη Θεσσαλονίκη δημιουργώντας νέες καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Η Θεσσαλονίκη αλλάζει και αυτή η μεταμόρφωση προς το καλύτερο φέρει τις υπογραφές της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τα κυριότερα ζητήματα που αφορούν την πόλη μας και αποτελούν προτεραιότητες της κεντρικής κυβέρνησης και για την επόμενη τετραετία αφορούν το περιβάλλον, τις υποδομές, τη δημόσια υγεία, το κυκλοφοριακό και την προσέλκυση επενδύσεων με σκοπό την εξάλειψη της ανεργίας αλλά και την αύξηση των αποδοχών των νέων.  Είναι πολύ λυπηρό το φαινόμενο να έχουμε στην πόλη μας μερικά από τα πιο αξιολογά Πανεπιστημιακά Ιδρύματα στον Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο ακαδημαϊκό χάρτη και οι πτυχιούχοι μας να εγκαταλείπουν τη χώρα τους προς εύρεση εργασίας. Αυτό θα πρέπει να είναι το στοίχημα της επόμενης μέρας για μας.

Ποιες πιστεύετε ότι είναι οι δεξιότητες που σας καθιστούν κατάλληλo για να εκπροσωπήσετε την περιφέρειά/πόλη σας στο κοινοβούλιο;

 Όπως σας προανέφερα είμαι ένας άνθρωπος που ασχολείται  ενεργά με τα πολιτικά δρώμενα του τόπου του.  Μέσα από  πορεία μου στην Τοπική  Αυτοδιοίκηση, την οποία και υπηρέτησα την προηγούμενη οκταετία, ήρθα κοντά στον απλό πολίτη , αφουγκράστηκα τα προβλήματα του, ήρθα αντιμέτωπος με δυσλειτουργίες και αγκυλώσεις του συστήματος. Κατά τη διάρκεια της θητείας μου μερίμνησα για την ολιγομελή αλλά ουσιαστική στελέχωση του γραφείου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και πέτυχα τη συμμετοχή του Δήμου σε αρκετά χρηματοδοτικά προγράμματα, καθώς και στην εκπόνηση και ανάπτυξη του Στρατηγικού Σχεδιασμού και του επιχειρησιακού προγράμματος του Δήμου. Από τη θέση του Αντιδημάρχου Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολιτικής Προστασίας επιχείρησα να οργανώσω  τις Τεχνικές υπηρεσίες  σύμφωνα με σύγχρονα πρότυπα δημόσιας διοίκησης, μακριά από μικροπολιτικά συμφέροντα και παρεμβάσεις που εμποδίζουν τους υπαλλήλους στην ορθή εκτέλεση των καθηκόντων τους. Θέλω να προσφέρω και η πορεία μου έχει αποδείξει ότι  μπορώ να το πετύχω.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας αδυνατεί να ανταπεξέλθει πλήρως στις απαιτήσεις των πολιτών. Mε βάση την επιστημονική σας ιδιότητα ποιες είναι οι προτάσεις σας για τη βελτίωση του ΕΣΥ στη χώρα μας;

 Με την ιδιότητά μου ως γιατρός αλλά και ως μέλος της επιτροπής υγείας της ΚΕΔΕ καθημερινά γίνομαι αποδέκτης άλλοτε θετικών και άλλοτε αρνητικών σχολίων είτε από τους ασθενείς μου είτε από συναδέλφους ιατρούς. Μπορώ όμως με τα βεβαιότητας να σας πω πως παρά την επιδημιολογική κρίση που ενέσκηψε τα προηγούμενα χρόνια η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία αλλά και στα κέντρα υγείας είναι σαφώς καλύτερη από την εποχή του Σύριζα και του Πολάκη. Τα μεγαλύτερα προβλήματα, που είναι στόχος να επιλυθούν την επόμενη τετραετία, αφορούν τις κτιριακές υποδομές, διαχρονικές ελλείψεις σε ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό και την ορθολογιστική διαχείριση πόρων. Για το σκοπό αυτό ο Κυριάκος  Μητσοτάκης έχει αναγγείλει ήδη την ανέγερση νέων υπερσύγχρονων νοσοκομείων στην πόλη μας και μάλιστα στη Δυτική Θεσσαλονίκη όπου εντοπίζεται και το μεγαλύτερο πρόβλημα, τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων νοσοκομείων, προσλήψεις προσωπικού, την ψηφιοποιήση της υγείας με  την ολοκλήρωση του ψηφιακού φακέλου του ασθενούς και την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης. Επίσης στα επόμενα χρόνια θα ανακατευθυνθούν επιπρόσθετοι πόροι για την επίλυση  ζητημάτων  ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων, που αποτελεί  μία παγκόσμια «βόμβα» και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να τη διαχειριστούμε.

Ένα ζήτημα που απασχόλησε τις τελευταίες ημέρες είναι η εγκύκλιος για τις εφημερίες στα νοσοκομεία της χώρας με απόφαση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα. Μετά από τις έντονες αντιδράσεις των γιατρών η ίδια απέσυρε την εγκύκλιο. Τι άποψη έχετε;

 Προτεραιότητα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας ήταν και θα είναι η υψηλή ποιότητα των παρεχόμενων υγειονομικών υπηρεσιών που απολαμβάνει δωρεάν ο Έλληνας πολίτης. Οποιαδήποτε απόφαση λαμβάνετε που αφορά το χώρο της υγείας θα πρέπει να προηγείται διάλογος με τους γιατρούς και τους ιατρικούς συλλόγους που τους εκπροσωπούν.

Τι απαντάτε σε όσους στρέφονται ενάντια στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας;

Η Ελλάδα του 2023 δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 2019. Τότε υστερούσε, σήμερα αναπτύσσεται. Τότε είχαν επιβληθεί 17 περικοπές μισθών και συντάξεων και 29 νέοι φόροι, ενώ σήμερα μειώθηκαν περισσότεροι από 50 φόροι και οι συνταξιούχοι πήραν αυξήσεις μετά από 12 χρόνια.

Είμαστε η Κυβέρνηση που έκανε πράξη κάθε προεκλογική δέσμευση. Η οικονομία μας έγινε ισχυρή και ανθεκτική στις διεθνείς πιέσεις, το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών βελτιώνεται αισθητά μέσα από καίριες παρεμβάσεις σε μισθούς και συντάξεις, η φορολογία και η ανεργία μειώθηκαν αισθητά, δημιουργήσαμε νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας, προσελκύσαμε σημαντικό αριθμό καινοτόμων επενδύσεων και ασφαλίσαμε τα σύνορά μας.

Λαμβάνοντας υπόψη χειροπιαστές αποδείξεις καλούμε τους συμπατριώτες μας να κρίνουν, να συγκρίνουν, να αξιολογήσουν και να επιλέξουν με την ψήφο τους την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό που μπορούν να οδηγήσουν με ασφάλεια την Ελλάδα σε ένα καλύτερο μέλλον.


Ακολουθήστε το metafox.gr στη Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.