Θάνος Τζήμερος: “Ας ελπίσουμε ότι οι πολίτες θα επιλέξουν με κριτήριο τις επόμενες γενιές και όχι το επόμενο επίδομα”

Στη Metafox.gr φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος του συνασπισμού “ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ” Θάνος Τζήμερος, ο οποίος τοποθετήθηκε για θέματα οικονομίας, ανάπτυξης και ασφάλειας, ενώ αναφέρθηκε και στις παθογένειες του δημοσίου τονίζοντας ότι “μέχρι στιγμής καμία κυβέρνηση δε μπόρεσε να τις αντιμετωπίσει”.

Πρέπει να φτιάξουμε ένα σοβαρό κράτος. Η ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ δεν τάζει μισθούς, προσλήψεις, διορισμούς, ρουσφέτια. Θέλουμε να φτιάξουμε ένα σύστημα ευνομίας, αξιοκρατίας και νομοκρατίας, δηλαδή νόμους που θα εφαρμόζονται έναντι όλων” τόνισε μεταξύ άλλων.

Flat Tax

Η ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ προτείνει φορολογικό συντελεστή 15% χωρίς κλίμακες (Flat Tax), για φυσικά και νομικά πρόσωπα, και 15% ΦΠΑ (9% σε είδη πρώτης ανάγκης), με όλα τα έξοδα να αναγνωρίζονται και να εκπίπτουν από το εισόδημα. Κατάργηση όλων των φόρων σε περιουσία και σε μη εισόδημα: ΕΝΦΙΑ, επιτηδεύματος, αλληλεγγύης, κ.α.

Με αυτό το σύστημα ο πολίτης θα έχει κίνητρο να ζητά από τους πάντες αποδείξεις, διότι θα τις περνά στα έξοδα του. Με αυτό τον τρόπο εξαφανίζεται η φοροδιαφυγή, διότι καθίσταται ασύμφορη” υποστήριξε, ο κ. Τζήμερος και τόνισε πως “η Ελλάδα έχει ένα περιβάλλον δυσμενές προς το επιχειρείν το οποίο φορτώνει την παραγωγή με μεγάλο κόστος”.

Ο κ. Τζήμερος αναφέρθηκε επίσης στον αποκλεισμό της ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ από τα Mέσα Mαζικής Eνημέρωσης και εξήγησε τους λόγους που στρέφεται κατά της Αριστεράς και του ΚΚΕ.

Παρακολουθήστε ολόκληρη τη συνέντευξη:

Ακολουθήστε το metafox.gr στη Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.