Αποκαλύφθηκε το περιοσμένης παραγωγής Volkswagen Golf R 333 και είναι πανάκριβο

Η νέα έκδοση περιορισμένης παραγωγής του VW Golf για την οποία σας μιλήσαμε στις αρχές του προηγούμενου μήνα, παρουσιάστηκε επίσημα και αποτελεί από κάθε άποψη την πιο ακραία εκδοχή του δημοφιλούς hatchback που έχεις δει ποτέ.

Βασισμένο στο Golf R Performance , το Golf R 333 είναι βαμμένο σε χρώμα Lime Yellow Metallic που κάνει μια εξαιρετική αντίθεση με την μαύρη οροφή και τις μαύρες ζάντες 19 ιντσών. Σε αυτές προστίθενται προβολείς LED Matrix, διακοσμητικά “333” και σύστημα εξάτμισης Akrapovic με σιγαστήρες τιτανίου.

Αποκαλύφθηκε το περιοσμένης παραγωγής Volkswagen Golf R 333 και είναι πανάκριβο

Στην καμπίνα όλα premium

Στο εσωτερικό η εικόνα είναι ελαφρώς πιο διακριτική, χωρίς αυτό να σημαίνει πως απουσιάζουν στοιχεία όπως τα σπορ καθίσματα από δέρμα Nappa, ένα premium ηχοσύστημα της Harman Kardon και μια πλακέτα με την σχετική αρίθμηση στο ταμπλό, ώστε να γνωρίζεις τον αύξοντα αριθμό του μοντέλου που οδηγείς. Από τις φωτογραφίες του εσωτερικού, διακρίνονται επίσης διακοσμητικά που μοιάζουν με ανθρακονήματα, γυαλιστερές μαύρες πινελιές και μπλε ραφές.

Volkswagen Golf R 333

Στα πιο ουσιαστικά, η ισχύς παρέχεται από τον γνωστό τετρακύλινδρο κινητήρα 2.0 λίτρων με τούρμπο και φτάνει τους 333 ίππους και τα 420 Nm ροπής. Τα νούμερα αυτά επιτρέπουν στο Golf R 333 να επιταχύνει από τα 0-100 km/h σε 4,6 δευτερόλεπτα, πριν φτάσει την τελική ταχύτητα των 270 km/h. Το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων και το σύστημα τετρακίνησης αποτελούν μέρος του βασικού εξοπλισμού.

Volkswagen Golf R 333

Η VW αναφέρει ότι το αυτοκίνητο διαθέτει μια σειρά από συστήματα υποβοήθησης οδηγού, συμπεριλαμβανομένου του προσαρμοζόμενου cruise control με stop and go. Σε αυτό προστίθενται το Lane Assist, το Emergency Assist, το Travel Assist και ένα σύστημα κάμερας οπισθοπορείας.

Είναι ένα πολύ ακριβό Golf

Ο αριθμός που συνοδεύει την ονομασία της συγκεκριμένης έκδοσης του Golf, δεν αφορά όμως μόνο την ιπποδύναμη, αλλά και τον συνολικό αριθμό των μονάδων που θα κατασκευαστούν και προορίζονται αποκλειστικά για την γερμανική αγορά. Αντιλαμβάνεται κανείς πως πρόκειται για ένα εξαιρετικά χαμηλό νούμερο, με τις παραγγελίες να ξεκινούν άμεσα και τις πρώτες παραδόσεις να προγραμματίζονται για τον ερχόμενο Οκτώβριο. Το ενδιαφέρον εδώ, είναι πως το Golf R 333 θα κοστίζει 76.410 ευρώ, νούμερο που μπορεί να κριθεί υπερβολικό, με δεδομένο πως το Golf R Performance ξεκινά από 57.985 ευρώ.

Πηγή: topgeargreece.gr

Ακολουθήστε το metafox.gr στη Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.