Αθανάσιος Γιαννακός: «Οι πολιτικές που θα ασκηθούν θα πρέπει να χαρακτηρίζονται από μεγάλη κοινωνική ευαισθησία»

«Είναι βαθιά η πεποίθηση μου ότι η πολιτική δράση και πολύ περισσότερο η διοίκηση, δεν πρέπει να έχει ως κίνητρο τη ματαιοδοξία της άσκησης εξουσίας αλλά μόνο την αδιαπραγμάτευτη υπηρεσία προς τους πολίτες»

Ο Αθανάσιος Γιαννακός είναι οδοντίατρος, ζει στην Καλαμαριά και έχει δύο ενήλικα παιδιά. Συμμετείχε για πρώτη φορά στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019. Μετά την εκλογή του ανέλαβε την Αντιδημαρχία Παιδείας Nεολαίας, Αθλητισμού και δια βίου μάθησης του Δήμου Καλαμαριάς.

Η αγάπη του για τον τόπο είχε ως αποτέλεσμα την έντονη δραστηριότητα της Αντιδημαρχίας που διηύθυνε, καθώς άφησε πίσω δεκάδες εκδηλώσεις πολιτιστικής και ιστορικής σημασίας.

Παρά τη δυναμική και παραγωγική παρουσία του στη θέση του αντιδημάρχου, παραιτήθηκε σχεδόν ένα χρόνο πριν λήξει η θητεία του.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Metafox.gr ο κ. Γιαννακός αναφέρθηκε στο λόγο της παραίτησης του, στην υποψηφιότητα του με την παράταξη της Χρύσας Αράπογλου και στις πολυάριθμες ενέργειες και δράσεις που έφερε εις πέρας το διάστημα της θητείας του, τόσο στην Παιδεία και τον αθλητισμό όσο και στον Πολιτισμό.

Σχετικά με την αποχώρηση του από την διοικούσα παράταξη και συνεπώς και από την Αντιδημαρχία Παιδείας Nεολαίας, Αθλητισμού και δια βίου μάθησης ο κ. Γιαννακός τόνισε: «Παραιτήθηκα από τη θέση του αντιδημάρχου έντεκα μήνες πριν από τη λήξη της θητείας μου διότι υπήρξε μια συνεργασία η οποία δεν ήταν η καλύτερη δυνατή. Όπως αναφέρω και στην επιστολή παραίτησης μου, αποχώρησα για λόγους πολιτικούς και προσωπικούς. Έχω μια βαθιά πίστη στη συμμετοχική και μη συγκεντρωτική διοίκηση, όπως επίσης έχω μια βαθιά πίστη στην ουσιαστική λειτουργία των θεσμικών οργάνων και στον δημοκρατικό διάλογο. Είναι έντονη η αντίθεση μου σε εξωθεσμικές λογικές και παραμβάσεις και παράλληλα υπάρχει μια βαθιά προσήλωση στη διεκδίκηση και την αποφασιστική υπεράσπιση πολιτικών με κοινωνικό πρόσημο. Αυτά προφανώς δεν τα είδα. Η διοίκηση λειτουργούσε με πολύ διαφορετικούς τρόπους που είναι πέρα από τις αξίες μου και από τις αρχές μου».

“Σημαντική η επόμενη πενταετία για το Δήμο Καλαμαριάς“

Όπως υποστήριξε ο κ. Γιαννακός, ο Δήμος Καλαμαριάς την επόμενη πενταετία θα έρθει αντιμέτωπος με προκλήσεις και πρέπει να επιλύσει σοβαρά θέματα όπως το μεγάλο ζήτημα του παραλιακού μετώπου το οποίο είναι ένα μεγάλο κοινωνικό αίτημα, την αξιοποίηση συγκεκριμένων τοποσήμων του δήμου Καλαμαριάς (πάρκο Κόδρα, Remezzo,) αλλά και ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα (ανοιχτή, πράσινη και προσβάσιμη πόλη σε όλους).

«Οι πολιτικές που θα ασκηθούν θα πρέπει να χαρακτηρίζονται από συμμετοχικότητα, διεκδικητικότητα και μεγάλη κοινωνική ευαισθησία. Πιστεύω πως η Χρύσα Αράπογλου είναι ένα πρόσωπο το οποίο, εκτός της έμφυτης ευγένειας που διαθέτει, έχει και όλα τα πολιτικά χαρακτηριστικά με βάση τα οποία θα μπορέσει να ηγηθεί αυτής της μεγάλης προσπάθειας για μια επανεκκίνηση στο Δήμο Καλαμαριάς. Πιστεύω και θεωρώ δεδομένο ότι η Χρύσα Αράπογλου διαθέτει τις αποδεδειγμένες ικανότητες και τη συγκροτημένη πολιτική προσωπικότητα και εμπειρία μέσα από την ενασχόληση της με την πολιτική σε πάρα πολύ υψηλά επίπεδα.»

“Πρόγραμμα επετειακών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και το Συμπόσιο Μαρμαρογλυπτικης “

Σχολεία, αθλητικοί σύλλογοι και Ακαδημίες, αγώνες και πρωταθλήματα Αθλητισμού και Ναυταθλητισμου, Πολιτισμός’ ενέργειες και δράσεις σε όλα τα πεδία με αποκορύφωμα για τον πολιτισμό και όχι μόνο, το Πρόγραμμα επετειακών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή του οποίου ήταν ο συντονιστής. Ένα project για το οποίο δηλώνει ιδιαίτερα περήφανος.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα με την ονομασία “Καλαμαριά 1922-2022 Μια θάλασσα μνήμες και γινήκαμε όλοι ένα” ο κ. Γιαννακός τόνισε πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα αξιοποίησε όλο το πολιτιστικό δυναμικό, προσωπικό, πολιτιστικά σχήματα, πολιτιστικούς συλλόγους του Δήμου Καλαμαριάς και κατάφερε όχι μόνο να υλοποιήσει πλήθος ποιοτικών εκδηλώσεων μέσα από τις οποίες τιμήθηκε όπως έπρεπε η μνήμη των προγόνων μας, αλλά και να αναδείξει την ποιότητα, το επίπεδο και το αίσθημα συνεργασίας και συμμετοχικότητας των ανθρώπων των πολιτιστικών συλλόγων και του πολιτισμού εν γένει.

«Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είχε ένα πλήθος εκδηλώσεων και οι περισσότερες από αυτές υλοποιήθηκαν από τους πολιτιστικούς συλλόγους του Δήμου Καλαμαριάς, ενώ παράλληλα υπήρχαν και εκδηλώσεις που άφησαν το δικό τους πολιτιστικό πρόσημο όπως το μεγάλο φεστιβάλ εικαστικών τεχνών και μαρμαρογλυπτικής που άφησε ως κληρονομιά στο Δήμο Καλαμαριάς 14 γλυπτά καλλιτεχνών διεθνούς εμβέλειας και εγνωσμένης αξίας».

Τέλος, ο κ Γιαννακός τόνισε πως ο Πολιτισμός και η Παιδεία είναι τομείς στους οποίους έχει δοκιμαστεί και είναι έτοιμος να προσφέρει με την εμπειρία του στη νέα διοίκηση προς όφελος του Δήμου Καλαμαριάς.

«Εύχομαι και ελπίζω η “Καλαμαριά Μητέρα Πόλη” και η Χρύσα Αράπογλου να είναι η νέα διοίκηση ούτως ώστε να μας δωθεί η δυνατότητα να υλοποιήσουμε όσα έχουμε σχεδιάσει με εντιμότητα και αξιοπιστία» είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το metafox.gr στη Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.