Νανά Winter-Γεωργιάδου: «Η θεματολογία των έργων μου είχε και έχει πάντα στο επίκεντρο τον άνθρωπο»

Η Govedarou Art Gallery  παρουσιάζει στο χώρο της στη Γεωργίου Παπανδρέου 5(πρώην Ανθέων), την ατομική έκθεση της εικαστικού Νανάς Winter-Γεωργιάδου με τίτλο: “Αθέατο”, την επιμέλεια της οποίας φέρει η εικαστικός και ιδιοκτήτρια της γκαλερί Νατάσα Γκοβεδάρου. Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν στις 31 Οκτωβρίου ωστόσο η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι 14 Νοεμβρίου.

H καλλιτέχνιδα Νανά Winter-Γεωργιάδου σε συνέντευξη της στη Metafox.gr μίλησε για τη θεματολογία των έργων της άλλα και για τη Govedarou Art Gallery όπου φιλοξενούνται τα έργα της.

Νανά,Γεωργιάδου

Αναλυτικά παρακάτω η συνέντευξη:

Πώς ξεκινήσατε να ασχολείστε με την τέχνη; Τι σας ενέπνευσε;

Πάντοτε με ελκύανε τα έργα ζωγραφικής πιστεύοντας ότι επικοινωνούσα με το ότι ήθελε να εκφράσει ο ζωγράφος. Αυτό πολλές φορές με οδηγεί σε καινούργιους κόσμους.

Ποια είναι η κύρια θεματολογία και ποια στοιχεία μπορούν να επηρεάζουν το έργο σας; Ποιος πιστεύετε ότι είναι ο κοινωνικός ρόλος της τέχνης και των εικαστικών καλλιτεχνών σήμερα;

Η θεματολογία μου είχε και έχει πάντα στο επίκεντρο τον άνθρωπο, με τον καιρό χρησιμοποιούσα όλο και περισσότερο την αφηρημένη τεχνοτροπία, πιστεύοντας ότι ανοίγω έναν χώρο για τον θεατή όπου μπορεί μέσα σ’ αυτόν να ανακαλύψει και τον εαυτό του, ακριβώς εκεί πιστεύω ότι είναι ο κοινωνικός ρόλος της τέχνης, δηλαδή να δείξει ότι εσύ, ο θεατής, δεν είσαι μόνος σε αυτόν τον κόσμο.

Που είναι τοποθετημένα τα έργα σας και πως μπορεί τα βρει το κοινό;

Συνεργάζομαι με την γκαλερί Govedarou Art Gallery. Εκείνη εκθέτει τα έργα μου και εκείνη μπορεί να μεσολαβήσει για κάποιον ο οποίος θέλει να με επισκεφθεί στο εργαστήριο μου.

Ακολουθήστε το metafox.gr στη Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.