Ισραήλ – Νέες αποκαλύψεις από τον IDF: Η Χαμάς διέπραξε εγκλήματα μέσα στο νοσοκομείο Αλ Σίφα

Τη στιγμή που η Χαμάς κατηγορεί το Ισραήλ για βαρβαρότητες σε βάρος αμάχων με βομβαρδισμούς στο κεντρικό νοσοκομείο της Γάζας Αλ Σίφα, οι IDF – μετά τις αποκαλύψεις περί αποθήκης όπλων της ισλαμιστικής οργάνωσης εντός του υγειονομικού κτιρίου – κάνουν λόγο και για εγκλήματα των ενόπλων μέσα στον χώρο.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε ειδικότερα ότι η Χαμάς προχώρησε σε εγκλήματα πολέμου στο νοσοκομείο. Την ίδια στιγμή δίνεται στη δημοσιότητα βίντεο από τους IDF που δείχνει τη μεταφορά ομήρων από τη Χαμάς στο νοσοκομείο.

«Η Χαμάς έκρυβε και στη συνέχεια δολοφόνησε τους ομήρους μας στο Αλ Σίφα. Έχτιζε υπόγειες σήραγγες εκεί» υποστήριξε ο αξιωματούχος. 

Ειδικότερα ο Ντάνιελ Χαγκάρι δήλωσε ότι όμηρος της Χαμάς που ξεκίνησε να κρατείται από τις 7 Οκτωβρίου μεταφέρθηκε κοντά στο νοσοκομείο Αλ Σίφα. 

lcimg-98dbe984-c064-4699-8a0e-844c6a63d9bf

Στη συνέχεια και κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων τραυματίστηκε, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του IDF, με τις πληγές να μην είναι ωστόσο απειλητικές για την υγεία του. Τελικά η Χαμάς τον τοποθέτησε μέσα στο νοσοκομείο όπου και τον δολοφόνησε. 

Ο Χαγκάρι υπογράμμισε, ακόμη, ότι αυτό συνέβη με δύο ομήρους στο Αλ Σίφα. 

Υποστήριξε δε ότι στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν όμηροι με διπλή υπηκοότητα εκτός από την ισραηλινή. 

Έδειξε, μάλιστα, εικόνα από όχημα τζιπ της Χαμάς που εισέβαλε στο νοσοκομείο στις 7 Οκτωβρίου. 

«Χρησιμοποιήθηκε ως τρομοκρατική βάση» επανέλαβε δε ο Χαγκάρι για τη δράση της Χαμάς στο νοσοκομείο.

Ακολουθήστε το metafox.gr στη Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.