Κασσελάκης: Η εκλογή μου δεν ήταν ένδειξη σωστής κομματικής λειτουργίας -Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα καταρρεύσει

Στην παρουσίαση του βιβλιού του καθηγητή, Ξενοφώντα Κοντιάδη, με τίτλο «Το φαινόμενο Κασσελάκη: Το μεσσιανικό προσωπείο της μεταδημοκρατίας» παρευρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας (20/11) και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης. Ανάμεσα σε κάποιους λεκτικούς διαξιφισμούς με τον συγγραφέα του βιβλίου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως δεν πρόκειται να καταρρεύσει η παράταξη ούτε να ρευστοποιηθεί. «Να έχουμε εμπιστοσύνη στον κόσμο του κόμματος. Είμαστε η προοδευτική πλειοψηφία του τόπου», είπε μεταξύ άλλων.

«Δεν αισθάνομαι ότι ήμουν ο εαυτός μου το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στην Κεντρική Επιτροπή, αλλά δεν θα αφήσω κανέναν να τελειώσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μετανιώνω τίποταδεν είναι αυτοκριτική, παραδοχή είναι. Η εκλογή μου άλλαξε πολλές καριέρες και φιλοδοξίες, έχει αντιδράσεις. Τον αγώνα του κόσμου που στάθηκε στις ουρές και για όσους τίμησαν τον Αλέξη Τσίπρα που έτρεχε μόνος του και ήμουν δίπλα του, θα τον τιμήσω. Όχι κανείς δεν θα τελειώσει τον ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Αν ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργούσε όπως έπρεπε και είχε μεγάλη κοινωνική γείωση και έναν ανοιχτό ορίζοντα και μεγάλο πάγκο από στελέχη που αισθάνονταν ευπρόσδεκτα να συμμετέχουν. Είχαν την λάμψη των προβεβλημένων στελεχών, θα υπήρχε προφανώς κάποιος που θα μπορούσε να είναι στη θέση μου. Δεν είναι ένδειξη σωστής κομματικής λειτουργίας ότι εκλέχθηκα. Ο λόγος που εκλέχθηκα είναι ότι ο κόσμος ήθελε κάτι διαφορετικό. Δεν ήταν ικανοποιημένος με τις επιλογές που είχε».

Παράλληλα, για τον τρόπο λειτουργίας του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε: «Τα think tanks βάζουν την ατζέντα και μετά πάμε στην κοινωνία και βρίσκουμε ταλέντα. Το κάνεις ψηφιακά. Αυτή είναι η λύση στην αποχή. Τα υπόλοιπα θα ακολουθήσουν. Αυτός ο τρόπος είναι αξιωματικά πετυχημένος. Προφανώς δεν έχει ξαναγίνει σε μια πολιτική σκηνή που οι πολιτικοί βγαίνουν έξω με δηθενιά και μιλάνε τόσο ξύλινα που έχουν γίνει δέντρα οι ίδιοι».

«Αβολο να μιλάω για βιβλίο με το όνομά μου»

Ο Στέφανος Κασσελάκης, σημείωσε ακόμα: «Μετα-δημοκρατία ή μεσσιανικό θα ήταν να βγάλω ένα βίντεο και να πω «τι βλακείες είναι αυτά;». Αντ’ αυτού έρχομαι εδώ μπροστά σε όλους επειδή πιστεύω στη Δημοκρατία. Μου είναι πάρα πολύ περίεργο ως και άβολο να μιλάω για ένα βιβλίο που έχει το όνομά μου πάμε και μάλιστα με ένα σκοτεινό πρόσωπο με ένα ερωτηματικό. Οι προθέσεις μου είναι ειλικρινείς και αγνές. Θέλω να είμαι εδώ και όπου μπορώ. Όταν είμαι έξω στο δρόμο πάντα επιτρέπω στους πολίτες να τραβάνε βίντεο.

Δεν φοβάμαι, το ντιμπέιτ, την παρεξήγηση, ακόμα και το βρίσιμο. Το αυτονόητο κάνω. Τι ακριβώς κάνουν οι πολιτικοί αν δεν είναι με τους πολίτες. Η πολιτική δουλεύει για τους πολίτες; Είναι συζήτηση για την αποχή. Και η αποχή είναι ένα μεγάλο ρίσκο για την κοινωνία μας σήμερα. Μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολικές αμφιταλαντεύσεις και στα ακροδεξιά και σε αναρχία ειδικά όταν υπάρχουν υπερβολικές πιέσεις. Η έμπρακτη εφαρμογή προοδευτικών αξιών είναι μονόδρομος. Γι’ αυτό είμαι με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Μιλώντας σχετικά με το «μυστικό του», σημείωσε: «Με πολύ χαρά τα 4 άτομα που έχω στην ομάδα των social media, να τα πάρεις και να το προσπαθήσεις. Τα social media μπορούν να γυρίσουν μπούμερανγκ. Γι’ αυτό σε κάθε προσβολή που δεχόμουν απαντούσα. Όταν διαβάζω την ανελέητη επίθεση που δέχομαι, σκέφτομαι, ποιον έχω βλάψει; Εγώ δεν έχω βλάψει κανέναν. Για ποιον λόγο τόσος αρνητισμός στο πρόσωπό μου. Είναι επειδή το σύστημα ξαφνικά έχει ρωγμές. Οι απόψεις μου είναι 100% αντίθετες με του Τραμπ. Εμείς είμαστε με τη σωστή πλευρά της ιστορίας».

Ο κ. Κοντιάδης που ξεκίνησε τη συζήτηση ανέφερε ότι σκοπός της εκδήλωσης και του βιβλίου δεν ήταν να ρίξει φως στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη, αλλά στο πώς κάποιος άγνωστος έγινε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέσα σε ένα διάστημα τεσσάρων εβδομάδων. Σημείωσε ακόμα στην εναρκτήρια τοποθέτησή του ότι μπροστά στην απελπισία των μελών του ΣΥΡΙΖΑ από την εκλογική συντριβή τους προσέφερε τη χαμένη ελπίδα και το ερώτημα πλέον είναι αν ο Μεσσίας θα αποδειχθεί αληθινός ή όχι.

Ακολουθήστε το metafox.gr στη Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.