Μάκης Κουλιάνος: “Η κύρια θεματολογία των έργων μου είναι πνευματικότητα του ανθρώπου μέσω του Chiaroscuro”

Ο Μάκης Κουλιάνος γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και εξελίχθηκε σε έναν αυτοδημιούργητο, δραστήριο ζωγράφο – Σήμερα δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη όπου και παρουσίασε πριν από λίγο καιρό την πρώτη του ατομική έκθεση “Amor Fati” στην Myro Gallery.

Στα έργα του, ο Μάκης Κουλιάνος αντλεί έμπνευση από μεγάλους καλλιτέχνες του παρελθόντος, όπως ο Caravaggio, ο Roberto Ferri, ο Jose de Ribera και ο Guido Reni. Αυτοί οι καλλιτέχνες ανήκουν στη σχολή του Chiaroscuro, χαρακτηριζόμενη από την έντονη αντίθεση μεταξύ σκιάς και φωτός, δημιουργώντας ένα δραματικό και εκφραστικό αποτέλεσμα στις εικόνες τους. Το τέχνασμα του Chiaroscuro επιτρέπει στον Κουλιάνο να αναδεικνύει την πνευματική ανησυχία μέσα από το έργο του.

Το κύριο κίνητρο του Μάκη Κουλιάνου είναι η εξέλιξη της ψυχής του μέσα από την τέχνη. Με την αφύπνιση της συνείδησής του και την επίτευξη συνειδητοποιημένων επιλογών, αποσκοπεί στο να επιτύχει το “AMOR FATI,” μια φράση που μεταφράζεται ως “Αγάπη για το Πεπρωμένο.” Αυτή η φιλοσοφία υπογραμμίζει την αποδοχή και την αγάπη για τον δρόμο που κάθε ψυχή διανύει, ανεξάρτητα από τις προκλήσεις και τα εμπόδια που ενδεχομένως παρουσιάζονται.

Διαβάστε τη συνέντευξη του καλλιτέχνη στη Metafox.gr:

  • Πώς ξεκινήσατε να ασχολείστε με την τέχνη; Τι σας ενέπνευσε;

Ξεκίνησα να ασχολούμαι με την ζωγραφική πριν 5 χρόνια ,όταν ήρθα σε μια κρούση με το εγώ μου. Ήταν μέσω ψυχοθεραπείας και ενδοσκόπησης. Με ενέπνευσε η δύναμη του να δημιουργείς συναισθήματα μέσω τον χρωμάτων.

  • Ποια είναι η κύρια θεματολογία και ποια στοιχεία μπορούν να επηρεάζουν το έργο σας;

Η κύρια θεματολογία μου είναι πνευματικότητα του ανθρώπου μέσω του Chiaroscuro. Tα στοιχεία που επηρεάζουν το έργο μου είναι η παρατήρηση του ανθρώπου και της καθημερινότητάς του με γνώμονα την δύναμης της επιλογής.

  • Τα έργα σας έχουν βιωματικά στοιχεία;

Κάθε έργο ενός ζωγράφου έχει βιωματικό χαρακτήρα γιατί άλλωστε κάθε έργο του είναι και μια αυτοπροσωπογραφία του.

  • Ποιος πιστεύετε ότι είναι ο κοινωνικός ρόλος της τέχνης και των εικαστικών καλλιτεχνών σήμερα;

Ο ρόλος της τέχνης των εικαστικών καλλιτεχνών σήμερα είναι αυτός που ήταν πάντοτέ και συνεχίζει να είναι διαχρονικός, η τροφή για σκέψη.

  • Που είναι τοποθετημένα τα έργα σας και πως μπορεί τα βρει το κοινό;

Τα έργα μου είναι τοποθετημένα σε ιδιωτικές συλλογές, στην Myro Auctions Gallery την Σουρωτή καθώς και σε κατάλογο .

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 280721264_10224094183796627_6197770523872494869_n-1024x766.jpg

Βρείτε τον Μάκη Κουλιάνο στα social media – makiskoul

Ακολουθήστε το metafox.gr στη Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.