Γιάννης Πανόπουλος: Έμπνευσή μου είναι η φύση, οι εποχές, η θάλασσα

Ο εικαστικός καλλιτέχνης Γιάννης Πανόπουλος μιλά στη Metafox.gr για τα έργα του και τις πηγές της καλλιτεχνικής του έμπνευσης

Πώς ξεκινήσατε να στρέφεστε προς την τέχνη; Τι σας ενέπνευσε;

Ξεκίνησα από μικρή ηλικία την ενασχόλησή μου με το ξύλο, καθώς ο πατέρας μου ήταν ξυλουργός και είχα καθημερινή επαφή με την τέχνη. Δεν ακολούθησα το επάγγελμα, αλλά στον ελεύθερο χρόνο μου ασχολούμουν με διάφορες κατασκευές, όπως ξύλινα παιχνίδια, φωτιστικά κλπ.

Με τα χρόνια ανακάλυψα τον ξυλότορνο μέσα κυρίως από βίντεο στο διαδίκτυο και έπειτα μεσα από την ομάδα Ελλήνων Ξυλοτορναδόρων. Ήταν κάτι το συναρπαστικό για έμενα! Προχώρησα στον εξοπλισμό του εργαστηρίου μου με ξυλότορνο κι έτσι άνοιξαν οι ορίζοντες για το υπέροχο ταξίδι της δημιουργίας συνδυάζοντας πολλές τεχνικές, όπως γλυπτική, ζωγραφική, μεταλλουργία κ.ά.

Ποια είναι η κύρια θεματολογία και ποια στοιχεία μπορούν να επηρεάζουν το έργο σας; Τα έργα σας έχουν βιωματικά στοιχεία;


Πολλές φορές, όταν πιάνω ένα κομμάτι ξύλου στα χέρια μου δεν γνωρίζω πού θα με οδηγήσει.
Όταν όμως ξεκινάει η επεξεργασία του αρχίζει και δημιουργείται μέσα μου η τελική του εικόνα, σχήμα, χρώμα… Στα έργα μου αντικατοπτρίζεται η ψυχική μου διάθεση κάθε φορά που δημιουργώ.
Έμπνευσή μου είναι η φύση, οι εποχές, η θάλασσα. Παράλληλα αναζητώ σε αυτά την τελειότητα και την μοναδικότητα.

Ακολουθήστε το metafox.gr στη Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.