Κακοκαιρία: Προβλήματα στη Δυτική Ελλάδα – Ανεμοστρόβιλος στον Πύργο

Μικροζημιές προκλήθηκαν σήμερα το πρωί στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου από έναν ανεμοστρόβιλο και από την κακοκαιρία που πλήττει τη Δυτική Ελλάδα..

Το κύμα κακοκαιρίας πλήττει και πεδινές περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, με εκδήλωση καταιγίδων και χαλαζοπτώσεων, που έχουν ως αποτέλεσμα την συσσώρευση υδάτων σε δρόμους, ενώ, λόγω των ισχυρών ανέμων, καταγράφονται μικρής έκτασης προβλήματα σε περιοχές της Αχαΐας και της Ηλείας.

Συγκεκριμένα, στο παραλιακό μέτωπο της πρωτεύουσας της Ηλείας, στην Κυανή Ακτή, ανεμοστρόβιλος ξήλωσε στέγη αποθηκευτικού χώρου κατοικίας, ενώ προξένησε μικροζημιές και σε άλλα σπίτια της περιοχής.

Τέλος, στο Κορακοχώρι κατέρρευσε τοίχος εγκαταλελειμμένου σπιτιού, από τις βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κάποιος περαστικός πολίτης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η απόφαση για την αμφιδρόμηση ελήφθη για προληπτικούς λόγους, λόγω των μετεωρολογικών προγνώσεων για εκδήλωση βροχών και καταιγίδων στην περιοχή της Αιγιάλειας.

Στο μεταξύ, λόγω του κύματος κακοκαιρίας που πλήττει την Δυτική Ελλάδα, έχει διακοπεί, εξαιτίας της χιονόπτωσης, η κυκλοφορία των οχημάτων στην διαδημοτική οδό που συνδέει την κοινότητα Περιστέρας της Αιγιάλειας με το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων.

Στην Αιτωλοακαρνανία, είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες στην επαρχιακή οδό, Καλλιθέας-Προυσσού, από το ύψος του 12ου χιλιομέτρου, έως την περιοχή Αραποκέφαλα, εξαίτιας της χιονόπτωσης και του παγετού.

Ακολουθήστε το metafox.gr στη Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.