Μάριος Καρπικούδης: “Η ξυλογλυπτική με ξυλότορνο με γέμισε δημιουργικά όσο καμία άλλη τέχνη”

Ο εικαστικός καλλιτέχνης Μάριος Καρπικούδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Metafox.gr μίλησε για την τέχνη της ξυλογλυπτικής και αναφέρθηκε στη θεματολογία των έργων του.

Πώς ξεκινήσατε να στρέφεστε προς την τέχνη; Τι σας ενέπνευσε;

Μπορώ να πω πως από μικρό παιδί είχα τάσεις προς τις τέχνες, ήδη από την προεφηβική μου ηλικία χανώμουν στις στοίβες από ρεταλια στο εργαστήρι του πατέρα μου και ενώνοντας τα δημιουργούσα κάτι που στο μυαλό μου άξιζε να το βλέπω ξανά και ξανά. Ασχολήθηκα με τη ζωγραφική και το σχέδιο, με τη μουσική για αρκετά χρόνια, με χαρακτική και κατά τη διάρκεια των σπουδών μου μέσω της σχολής αλλά και από άλλες δραστηριότητες ήρθα σε επαφή με πάρα πολλές δημιουργικές τέχνες. Αυτό που όμως με γέμισε δημιουργικά όσο καμία άλλη τέχνη είναι η ξυλογλυπτική με ξυλότορνο. Μια μορφή τέχνης που μπορεί και εξωθεί τη φαντασία μου όσο τίποτε άλλο.

Ποια είναι η κύρια θεματολογία και ποια στοιχεία μπορούν να επηρεάζουν το έργο σας; Τα έργα σας έχουν βιωματικά στοιχεία;

Δεν μπορώ να πω πως υπάρχει κυρία θεματολογία στα έργα μου. Άλλοτε επηρεάζομαι από τις κοινωνικοπολιτικές συνθήκες, άλλοτε επηρεάζομαι από βιώματα και έντονες συναισθηματικά καταστάσεις, άλλοτε πάλι προσπαθώ να προσομοιάσω υπαρκτές καθημερινές μορφές αλλάζοντας τη φύση ή τη χρήση τους.

Ακολουθήστε το metafox.gr στη Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.