Δημοσκόπηση: Ένα στους δύο ενδιαφέρονται «λίγο ή καθόλου» για τις ευρωεκλογές – Οι συσπειρώσεις των κομμάτων

Αδιάφορες είναι για μεγάλη μερίδα του πληθυσμού οι ευρωεκλογές σύμφωνα με τα στοιχεία δημοσκόπησης που βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Τέσσερις μήνες πριν κληθούν οι πολίτες να προσέλθουν στην κάλπη το ενδιαφέρον των πολιτών δεν μοιάζει «ζεστό» με μόλις το 14% να απαντά «πολύ» στο ερώτημα πόσο σας ενδιαφέρουν, 35% να λέει «αρκετά», 25% «λίγο» και 25% «καθόλου».

Στο δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Alco, για λογαριασμό του Alpha, οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να απαντήσουν για το πιο θα είναι το βασικό κριτήριο επιλογή κόμματος για τις ευρωεκλογές. Όπως αναμενόταν τα ζητήματα οικονομίας βρίσκεται στην κορυφή με 38%. Ακολουθούν τα κοινωνικά θέματα με 17% και η ιδεολογία με 16%.

Στο ερώτημα για το αν οι ευρωεκλογές είναι ευκαιρία για την ανάδειξη ενός κόμματος σε ισχυρή αντιπολίτευση το 62% λέει «όχι» και το 30% «ναι».

Συσπειρώσεις κομμάτων

Στις συσπειρώσεις των κομμάτων η ΝΔ φτάνει το 70%, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαρροές καθώς φτάνει μόλις το 54%, ενώ το ΠΑΣΟΚ έχει το εντυπωσιακό ποσοστό του 85% στη συσπείρωση των ψηφοφόρων του. Πρώτο παραμένει το ΚΚΕ με 91% και ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 91%.

Η έρευνα «μετρά» και τους δημοφιλέστερους υπουργούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη με τον Νίκο Δένδια να συγκεντρώνει 32%, ενώ ακολουθεί ο Κυριάκος Πιερρακάκης με 12% και ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης με 10%.

Θυμίζουμε πως στο πρώτο μέρος της έρευνας, στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 28,2%, το ΠΑΣΟΚ 12,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 10,2% και το ΚΚΕ, με διαφορά μία μονάδα και κάτι από την σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση, καταγράφει 9,1%.

Ακολουθήστε το metafox.gr στη Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.