Ναταλία Λιονάκη: Πού βρίσκεται σήμερα – Νέες πληροφορίες για τη ζωή της ως μοναχή

Η Ναταλία Λιονάκη πριν πολλά χρόνια αποφάσισε να αφιερώσει τη ζωή της στη θρησκεία.

Η ηθοποιός που έχει χειροτονηθεί ως μοναχή Φεβρωνία, βρίσκεται πλέον στην περιοχή Κισούμου της Κένυας και ο επίσκοπος Μάρκος έδωσε κάποιες πληροφορίες για τη ζωή της, στην εκπομπή «Πρωινό».

Όπως ανέφερε ο ίδιος στην εκπομπή: «Έχει χρόνια που βρίσκεται εκεί η μοναχή Φεβρωνία, μαζί με άλλες μοναχές, επί μακαριστού προκατόχου μου. Ξέρω μόνο ότι υπάρχει, δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με το ιστορικό της. Τώρα με τις μοναχές που είναι εκεί, μας βοηθούν στο έργο μας. Φτιάχνουν το μοναστήρι».

Στη συνέχεια, ο επίσκοπος Μάρκος διέψευσε την είδηση που ήθελε τη Ναταλία Λιονάκη να βρίσκεται στην Ελλάδα για να πουλάει κομποσχοίνια. «Η ζωή τους είναι εκεί. Όταν αφιερώνεται κάποιος στο έργο της εκκλησίας, παραμένει στο μοναστήρι του, εκτός αν για κάποια επείγουσα δουλειά χρειαστεί να πάει στο εξωτερικό», ανέφερε.

Τέλος, τόνισε: «Οι τρεις μοναχές που έχουμε είναι ευτυχισμένες, χαρούμενες, γιατί ζουν τον Χριστό. Δεν θα ήθελα να μιλήσω προσωπικά για τη συγκεκριμένη μοναχή. Μπορώ να μιλήσω γενικά για όλες. Επιβιώνουν, όπως είπα, την Ορθοδοξία, την προσευχή. Εξάλλου η ζωή τους είναι ησυχαστική».

Screenshot__9_
lionaki

Από Ναταλία Λιονάκη σε μοναχή Φεβρωνία
Η Ναταλία Λιονάκη χειροτονήθηκε μοναχή με το όνομα Φεβρωνία, στον Ιερό Ναό του Αγίου Μάρκου στην Κένυα, το 2017. Το κοινό την είχε γνωρίσει από τον ρόλο της στην τηλεοπτική σειρά «Φιλοδοξίες» κι ενώ η καριέρα της είχε ανοδική πορεία, εκείνη αποφάσισε να τα παρατήσει όλα και να αφιερωθεί στον Θεό.

«Είναι σαν να ανοίγει μέσα σου ένα παράθυρο και να μπαίνει το φως. Η απόφασή μου είναι συνειδητή. Συναισθάνεσαι τι είναι αυτό που σε καλεί και απλώς ξυπνάς μια μέρα και το εξωτερικεύεις. Από μικρή είχα κλίση στον Θεό. Εδώ έχω βρει τη γαλήνη και την ηρεμία. Εδώ προσεύχομαι για μένα και για όλο τον κόσμο. Εχω βρει το σπίτι μου στο σπίτι του Θεού», έλεγε το 2017 σε δηλώσεις της στο protothema.gr.

λιονακη2
λιονακη

Είχε αναφερθεί επίσης, στη μητέρα της, η οποία δεν κατάλαβε ποτέ γιατί ξαφνικά η κόρη της αποφάσισε να εγκαταλείψει τα πάντα και να βρεθεί σε μοναστήρι.

«Δεν έχω επικοινωνία με κανέναν, ακριβώς γιατί όταν αποφασίζεις να τα εγκαταλείψεις όλα, δεν είναι ότι δεν αγαπάς. Αντίθετα, αγαπάς ακόμη περισσότερο και με άλλον τρόπο και είναι τελείως διαφορετική η αίσθηση, η αντίληψη, η βίωση των πραγμάτων. Δεν είναι ότι δεν υπάρχει αγάπη. Πείτε στη μητέρα μου και στους φίλους μου πως είμαι καλά. Δεν την κατηγορώ τη μητέρα μου, είναι φυσιολογικό να ανησυχεί. Μια μέρα θα καταλάβει την απόφασή μου», είχε πει.

lionaki-natalia-2

Οι σπουδές και η πρώτη τηλεοπτική εμφάνιση
Η Ναταλία Λιονάκη γεννήθηκε το 1977 στην Αθήνα και είναι απόφοιτος του Εθνικού Θεάτρου. Παράλληλα με τις θεατρικές σπουδές της στο Εθνικό Θέατρο, πήρε πτυχίο Φιλολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έκανε την πρώτη της τηλεοπτική εμφάνιση στην καθημερινή σειρά του MEGA «Φιλοδοξίες» το 2002. Θεατρικά συνεργάστηκε με τον Σταμάτη Φασουλή στην παράσταση ‘Το Τρέντυ θα σφυρίξει τρεις φορές’ την περίοδο 2006-2007. Στις 21 Ιανουαρίου 2008 βγήκε στις αίθουσες η ταινία του Θανάση Αντωνίου ‘Deep End’ στην οποία και πρωταγωνιστεί. Συμμετείχε και σε άλλα δημοφιλή σίριαλ, όπως τα «40 κύματα», «Η ώρα η καλή», «Ζωή ξανά» και «Βέρα στο δεξί».

Ακολουθήστε το metafox.gr στη Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.