Νίκος Ανδρουλάκης: Θετικός για ψήφιση των αλλαγών για την Golden Visa – Οι προτάσεις που κατέθεσε

Με συναινετική διάθεση να ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ την τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που αφορά τις golden visa εμφανίστηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής. Ωστόσο, πρότεινε την ενσωμάτωση δύο προτάσεων του ΠΑΣΟΚ που ορίζουν το κατώτατο όριο των 800.000 ευρώ για την αγορά οικιών σε νησιά ακόμα και κάτω των 3.100 κατοίκων και την εφαρμογή της τροπολογίας πριν από την 1/1/25. Την ίδια ώρα, ζήτησε να υπάρξει μια δικλείδα ασφαλείας ώστε όσοι αγοράζουν διαμέρισμα μέσω του δικαιώματος της golden visa να μην μπορούν να θέσουν την οικία σε βραχυχρόνια μίσθωση αλλά να επιτρέπεται η ιδιοκατοίκηση ή η μακροχρόνια μίσθωση.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, υποστήριξε ότι η συζήτηση που διεξάγεται τέθηκε στον δημόσιο διάλογο με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ, καθώς την έθεσαν, όπως είπε, ως πρόκληση ανισότητων στην κοινωνία. «Θέλουμε να βάλουμε κανόνες», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζοντας ότι στόχος είναι να πέσει το κόστος ζωής και να βελτιωθεί η καθημερινότητα των Ελλήνων. «Αυτή είναι η πυξίδα μας», σημείωσε εξηγώντας ότι πρέπει η τροπολογία να είναι «μια λύση και όχι ένα μπάλωμα».

Ταυτόχρονα, στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στο σοκαριστικό γεγονός της δολοφονίας της 28χρονης μπροστά σε αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους. «Δεν μπορώ να μη ξεκινήσω από το σοκαριστικό έγκλημα, μια γυναικοκτόνια» , σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης, λέγοντας ότι υπάρχει παταγώδης αποτυχία στο θέμα ασφάλειας των πολιτών ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αυτό δείχνει ανεπάρκεια.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εξαπέλυσε τα βέλη του και κατά των υπουργών Γεωργιάδη και Φλωρίδη για την υπόθεση των Τεμπών. Όπως είπε, ο υπουργός Υγείας, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι παρεμβαίνει στην δικαιοσύνη, «επειδή ασκήσαμε ένα δικαίωμα μας να πάμε στον Άρειο Πάγο». Και επιτιθέμενος προς την κυβέρνηση σημείωσε ότι βαφτίσανε την πρόταση δυσπιστίας ως προϊόν διαπλοκής. Μιλώντας γιας τον υπουργό Δικαιοσύνης, ο κ. Ανδρουλάκης του επιτέθηκε λέγοντας ότι έπρεπε ο ίδιος ο κ. Φλωρίδης να πει ότι έπρεπε να ασκήσουμε διώξεις για το ηχητικό ντοκουμέντο, ενώ αντιθέτως είπε, όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ότι η δικαιοσύνη και οι ανακριτές έχουν όλο το ηχογραφημένο υλικό.

Ακολουθήστε το metafox.gr στη Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.