Επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Η περιοχή και ο κόσμος δεν αντέχουν άλλο πόλεμο, λέει ο Γκουτέρες

Σε ισχυρή καταδίκη της ιρανικής επίθεσης προς το Ισραήλ προχώρησε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Σε δήλωσή του ανέφερε: «Καταδικάζω έντονα τη σοβαρή κλιμάκωση που αντιπροσωπεύει η μεγάλης κλίμακας επίθεση που εξαπέλυσε η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν κατά του Ισραήλ απόψε. Ζητώ την άμεση παύση αυτών των εχθροπραξιών.

» Είμαι βαθιά ανήσυχος για τον πολύ πραγματικό κίνδυνο μιας καταστροφικής κλιμάκωσης σε ολόκληρη την περιοχή. Καλώ όλα τα μέρη να επιδείξουν τη μέγιστη δυνατή αυτοσυγκράτηση για να αποφύγουν οποιαδήποτε ενέργεια που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγάλες στρατιωτικές συγκρούσεις σε πολλαπλά μέτωπα στη Μέση Ανατολή.

» Έχω επανειλημμένα τονίσει ότι ούτε η περιοχή ούτε ο κόσμος μπορούν να αντέξουν έναν ακόμη πόλεμο».

Εν τω μεταξύ, ο πρέσβης του Ισραήλ στον ΟΗΕ, Γκιλάντ Ερντάν, απευθύνθηκε με πολύ σκληρή γλώσσα στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, χρησιμοποιώντας τη λέξη «Ξύπνα!». Ο Ερντάν , με ανάρτησή του στο Χ κάλεσε τον Gutteres να καταδικάσει το Ιράν για την επίθεση που πραγματοποίησε απόψε στο Ισραήλ:

«Το Ιράν έχει παραβιάσει τον καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ και έχει δείξει ότι αποτελεί απειλή για την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια. Πού είναι η φωνή σας; Πού είναι η καταδίκη σας; Ξυπνήστε!!!», έγραφε στην ανάρτησή του.

Ακολουθήστε το metafox.gr στη Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.