Ισχυρός καύσωνας με 42άρια από σήμερα – Κλειστά σχολεία, τηλεργασία στο Δημόσιο και μέτρα ασφαλείας

Σε συνθήκες καύσωνα θα βρεθεί από σήμερα η χώρα μας, καθώς οι πολύ θερμές αέριες μάζες που βρίσκονταν πάνω από τη βόρεια Αφρική και την κεντρική Μεσόγειο κατευθύνονται ανατολικά και αναμένεται να ανεβάσουν τις θερμοκρασίες στην Ελλάδα από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, που εξέδωσε χθες Εκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού, σε πολλές περιοχές της χώρας οι θερμοκρασίες θα χτυπήσουν «σαραντάρια», ενώ στην ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο και ειδικά σε ηπειρωτικές περιοχές, μακριά από τη θαλάσσια αύρα, την Τετάρτη και την Πέμπτη θα δούμε θερμοκρασίες έως 41 °C και 42 °C, πιθανόν κατά τόπους έως και 43 °C.

Πιο ζεστές ημέρες λοιπόν, θα είναι η Τετάρτη και η Πέμπτη με το θερμόμετρο να φτάνει στα ηπειρωτικά, σε περιοχές μακριά από τη θάλασσα, τους 41 με 42 Κελσίου και τοπικά σε ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο τους 43 βαθμούς. Την Παρασκευή η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά κεντρικά και τα βόρεια, θα παραμείνει όμως υψηλά στα νότια στους 38 με 39 βαθμούς. Μάλιστα ένα ψυχρό μέτωπο που κατέρχεται από τα Βαλκάνια θα δώσει όχι μόνο στις γειτονικές χώρες καταιγίδες αλλά το απόγευμα βράδυ και στα βόρεια της χώρας δίνοντας τη λήξη του καύσωνα.

Στην Αθήνα σήμερα στο κέντρο της πόλης η θερμοκρασία θα φτάσει στους 38-39 βαθμούς ενώ την Τετάρτη και Πέμπτη στους 40-41 βαθμούς και την Παρασκευή στους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια, η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη θερμοκρασία. Το ρεκόρ Αθήνας, τουλάχιστον 50 ετών, για το 2ο δεκαήμερο του Ιουνίου είναι 40,4 βαθμοί από το 2010. Στην Θεσσαλονίκη η θερμοκρασία σήμερα θα είναι στους 36-37 βαθμούς, για να ανέβει 1-2 βαθμούς τις επόμενες ημέρες.

Ακολουθήστε το metafox.gr στη Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.