Γυναίκα οδηγός έλαβε 52 κλήσεις για υπερβολική ταχύτητα από την ίδια κάμερα -Τι αποφάσισε το δικαστήριο

Τη δικαστική οδό αποφάσισε να ακολουθήσει μία γυναίκα, η οποία έλαβε έναν πακτωλό κλήσεων από μια συγκεκριμένη κάμερα.

Όχι μία, ούτε δύο, αλλά… 52 κλήσεις για υπερβολική ταχύτητα έλαβε μία γυναίκα στην Ιταλία, από μόλις ένα ραντάρ που επιτηρεί στην οδό Strada Fontaneto του δήμου Κιέρι, στην μητροπολιτική περιοχή του Τορίνο.

Ο πακτωλός κλήσεων σόκαρε τη γυναίκα, η οποία αποφάσισε να ακολουθήσει τη δικαστική οδό, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να αποφύγει τα πρόστιμα. Και τα κατάφερε. Η εκδίκαση της υπόθεσης έγινε την Πέμπτη 4 Ιουλίου, όταν το Ειρηνοδικείο αποφάνθηκε υπέρ της οδηγού, ζητώντας από τον δήμο να ακυρώσει τις κλήσεις, αλλά και να καλύψει όλα τα δικαστικά της εξοδα.

Καθοριστικό ρόλο στη δικαίωση της γυναίκας διαδραμάτισε το γεγονός ότι η κάμερα ταχύτητας δεν είχε την απαιτούμενη έγκριση από τις αρμόδιες αρχές.
Η γυναίκα έτυχε της υποστηρίξης του οργανισμού “Globoconsumatori” ο οποίος εργάζεται για την προάσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των πολιτών/καταναλωτών, ιδίως των λιγότερο ευνοημένων και αδύναμων κατηγοριών.

Σημειώνεται ότι η γυναίκα δεν είναι η μοναδική που προσέφυγε στη δικαιοσύνη ζητώντας την ακύρωση κλήσεων από την εν λόγω κάμερα στην οδό Strada Fontaneto, μιας και «θύματα» της συγκεκριμένης συσκευής έχουν πέσει και πολλοί άλλοι οδηγοί.

Όπως αναφέρουν ιταλικά Μέσα, η δικαίωση της γυναίκας προμηνύει αντίστοιχη κατάληξη και στις υποθέσεις των υπόλοιπων οδηγών.

Ακολουθήστε το metafox.gr στη Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.