Ο Δήμος Καλαμαριάς και η Myro Gallery ξενάγησαν στο πάρκο Κόδρα τους υδατογράφους του (IWS)

Ξανάγηση στους υδατογράφους του (IWS) πραγματοποίησε σήμερα το πρωί στο πάρκο Κόδρα ο Δήμος Καλαμαριάς και η Myrό Gallery.

Το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Ένωσης Υδατογραφίας (IWS), ο Δήμος Καλαμαριάς και η Myrό Gallery θα εγκαινιάσουν σήμερα το απόγευμα την έκθεση “Οι Μνήμες μας Ενώνουν” στην οποία συμμετέχουν περισσότεροι από 80 ζωγράφοι από όλο τον κόσμο.

Καλλιτέχνες υδατογράφοι που συμμετέχουν στα διεθνή συμπόσια Σύγχρονης Μαρμαρογλυπτικής του Δήμου Καλαμαριάς επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί το πάρκο Κόδρα για να δουν από κοντά την τέχνη της γλυπτικής σε μάρμαρο. Στο σημείο τους υποδέχθηκε ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού, Νεολαίας και δια βίου μάθησης δήμου Καλαμαριάς Αθανάσιος Γιαννακός και ο γκαλερίστας Σταύρος Μυρωνίδης όπου και τους ευχαρίστησαν για την στήριξη και την προσφορά τους στο συμπόσιο υδατογραφίας.

Οι καλλιτέχνες φιλοξενήθηκαν στην Καλαμαριά όπου και δημιούργησαν έργα υδατογραφίας τα οποία απεικονίζουν αστικά και θαλασσινά τοπία της Θεσσαλονίκης. Τα έργα θα προβληθούν για πρώτη φορά σήμερα 6 Οκτωβρίου στις 18:00 στον πολυχώρο τεχνών Πύλη Α (Ανδρέου Γεωργίου 9, δίπλα στο ξενοδοχείο The Met, 54627, Θεσσαλονίκη).

Την έκθεση θα εγκαινιάσουν ο Δήμαρχος Καλαμαριάς κ. Γιάννης Δαρδαμανέλης, και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας Και Δια Βίου Μάθησης κ. Θάνος Γιαννακός, παρουσία του επικεφαλής της IWS Greece κ. Foti Kllogjeri, του Επιμελητή των εκθέσεων και Συντονιστή του Συμποσίου υδατογραφίας κ. Πάρη Καπράλου, του γκαλερίστα Σταύρου Μυρωνίδη, Ελλήνων και ξένων συμμετεχόντων καλλιτεχνών.

Τα έργα υδατογραφίας θα παραμείνουν για πάντα στον Δήμο Καλαμαριάς και θα παρουσιαστούν σε μεγάλη εκδήλωση στις 6/11/2022 στο Δημοτικό Θέατρο “Μελίνα Μερκούρη”.

Η Έκθεση Υδατογραφίας «Οι μνήμες μας ενώνουν» και το ομώνυμο συμπόσιο τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμαριάς και εντάσσονται στο πρόγραμμα “ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ 1922-2022 Μια θάλασσα μνήμες…και γινήκαμε όλοι ένα”, που διοργανώνει ο Δήμος Καλαμαριάς, τιμώντας τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Στο Διεθνές Συμπόσιο και στην Έκθεση Υδατογραφίας συμμετέχουν καλλιτέχνες από κάθε γωνιά της γης, όπως την Αυστραλία, το Μεξικό, τον Καναδά, τις ΗΠΑ, το Περού, την Ισπανία, την Ουκρανία, τη Βραζιλία κά.

Βραβεία & Διακρίσεις

Την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης στη Πύλη Α θα ανακοινωθούν οι βραβευθέντες από  επιτροπή της  Διεθνούς Ένωσης Υδατογραφίας, οι οποίοι θα λάβουν τιμητικές διακρίσεις και έπαθλα που είναι ποιοτικά υλικά και αναλώσιμα που συνέβαλαν οι Χορηγοί της διοργάνωσης Atlantis, Tempera Art Materials (Ελλάδα), DaVinci, Escoda Barcelona, Rembrandt, Royal Talens, Schmincke (Διεθνείς).

Διαβάστε περισσότερα: Ένα μοναδικό μουσικό event με εκλεκτές παρουσίες στον οίκο δημοπρασιών Myro Antiques House

Ακολουθήστε το metafox.gr στη Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *