Σιγκαπούρη: Μια παγκόσμια μητρόπολη

Η Σιγκαπούρη είναι μια από τις πιο δυναμικές και προηγμένες πόλεις, με μια μοναδική μίξη ανατολικής και δυτικής κουλτούρας. Είναι γνωστή για την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική της και αποτελεί ένα από τα πιο ανεπτυγμένα οικονομικά κέντρα του κόσμου. Αποτελούσε βρετανική αποικία μέχρι το 1965.

Είναι μια αρκετά ακριβή χώρα, ειδικά σε σχέση με άλλες γειτονικές. Το νόμισμα της είναι το δολάριο Σιγκαπούρης (1 δολάριο Σιγκαπούρης= 0,69€). 3-4 μέρες είναι αρκετές ώστε να πάρεις μια καλή γεύση, αφού όλη η χώρα είναι ουσιαστικά μία πόλη, χτισμένη πάνω σε ένα πυκνοκατοικημένο νησί συνολικής έκτασης 724 χλμ2. Δεν χρειάζεται visa αν ταξιδεύεις με ελληνικό διαβατήριο. Η Σιγκαπούρη έχει μια γενικά αυστηρή νομοθεσία και ιδιαίτερα όσον αφορά τα ναρκωτικά. Εφαρμόζει μέχρι και την θανατική ποινή σε ορισμένες περιπτώσεις κατοχής.

Στο θέμα του φαγητού μπορείς να βρεις πολλές επιλογές τόσο από ασιατική όσο και από δυτική κουζίνα. Οι περιοχές Chinatown και Liitle India ξεχωρίζουν για τις επιλογές κινέζικου και ινδικού φαγητού αντίστοιχα αλλά και για τους ναούς και τα μικρά μαγαζάκια για σουβενίρ και όχι μόνο.

● Marina Bay

Το Marina Bay είναι ένας κόλπος στη Σιγκαπούρη, ο οποίος έχει γίνει ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης. Εκεί βρίσκεται το συναρπαστικό πάρκο Gardens by the Bay, με τις εντυπωσιακές του στήλες με τα φυτά και τους κήπους. Η περιοχή του Marina Bay αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στην Σιγκαπούρη.

Σιγκαπούρη,ταξίδια,Ασία
Σιγκαπούρη,ταξίδια,Ασία

● Μουσείο Τέχνης και Επιστήμης (Art & Science Museum)

Το μουσείο συνήθως φιλοξενεί διαφορετικές διαδραστικές εκθέσεις που συνδυάζουν την επιστήμη με την τέχνη, με τη βοήθεια τεχνολογιών όπως η τεχνητή νοημοσύνη.

Σιγκαπούρη,ταξίδια,Ασία
Σιγκαπούρη,ταξίδια,Ασία

● Helix bridge

Η Helix Bridge είναι μια ιδιαίτερη γέφυρα που βρίσκεται στη Σιγκαπούρη, συνδέοντας τις περιοχές Marina Centre και Marina South στην περιοχή του Marina Bay. Η γέφυρα έχει σχεδιαστεί με μοντέρνα αρχιτεκτονική, στο σχήμα της έλικας του DNA, για να παραπέμπει στις έννοιες της συνέχειας και της ανανέωσης.

Με μήκος 280 μέτρα, η Helix Bridge προσφέρει μια εκπληκτική θέα στον κόλπο του Marina Bay και στο κοντινό πάρκο Gardens by the Bay. Η γέφυρα είναι επίσης φωτισμένη κατά τη διάρκεια της νύχτας, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό θέαμα.

Η Helix Bridge άνοιξε το 2010 και έγινε αμέσως δημοφιλές αξιοθέατο στην πόλη. Είναι ένα από τα πιο φωτογραφημένα σημεία στην Σιγκαπούρη και προσελκύει εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο.

Σιγκαπούρη,ταξίδια,Ασία

● Ρόδα (Singapore Flyer)

Το Singapore Flyer είναι μια περιστρεφόμενη ρόδα που βρίσκεται στη Σιγκαπούρη. Κατασκευάστηκε το 2008 και αποτελεί την 3η μεγαλύτερη στον κόσμο, με ύψος 165 μέτρα. Μία περιστροφή της διαρκεί περίπου 30 λεπτά και προσφέρει εκπληκτική πανοραμική θέα στη θάλασσα και την πόλη της Σιγκαπούρης μέσα από τις άνετες καμπίνες. Η εμπειρία αξίζει τόσο με το φως της ημέρας, όταν η ορατότητα φτάνει μέχρι τις ακτές της Μαλαισίας, όσο και το βράδυ, με την πόλη εντυπωσιακά φωτισμένη. Το εισιτήριο κοστίζει 40 δολάρια Σιγκαπούρης (περίπου 27€).

Σιγκαπούρη,ταξίδια,Ασία
Σιγκαπούρη,ταξίδια,Ασία

● Αεροδρόμιο Changi

Το αεροδρόμιο της Σιγκαπούρης, επίσημα γνωστό ως Changi Airport, είναι ένα από τα πιο διάσημα και πολυσύχναστα αεροδρόμια στον κόσμο. Αποτελεί κόμβο συγκοινωνιών για όλη την νοτιοανατολική Ασία. Έχει λάβει αριθμό διακρίσεων, έχοντας ανακηρυχθεί ως το “Καλύτερο Αεροδρόμιο του Κόσμου” από το Skytrax για δέκα συνεχόμενα έτη.

Το αξιοσημείωτο για το αεροδρόμιο Changi είναι τα πολλά αξιοθέατα που διαθέτει. Το διασημότερο από αυτά είναι ένας εντυπωσιακός τεχνητός καταρράκτης με διαφορετικά χρώματα, που βρίσκεται μέσα στο εμπορικό κέντρο Jewel, το οποίο αποτελεί τμήμα του αεροδρομίου. Στα Terminals 1, 2 και 3 υπάρχουν 4 θεματικοί κήποι,– με κάκτους (T1), ηλιοτρόπια (T2), ορχιδέες (T2) και πεταλούδες (T3). Αξίζει να πας νωρίτερα από την πτήση σου για να προλάβεις να τα επισκεπτείς.

Σιγκαπούρη,ταξίδια,Ασία
Σιγκαπούρη,ταξίδια,Ασία
Σιγκαπούρη,ταξίδια,Ασία

Ακολουθήστε το metafox.gr στη Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.