Φιλιππίνες: Μια ιδιαίτερη νησιωτική χώρα

Οι Φιλιππίνες είναι μια από τις πιο όμορφες χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, με εκπληκτικές παραλίες και μοναδική πολιτιστική κληρονομιά. Στην κουλτούρα τους αντικατοπτρίζεται η επιρροή της ισπανικής και αμερικανικής παρουσίας στα νησιά τους προηγούμενους αιώνες.

Πρόκειται για ένα τροπικό αρχιπέλαγος που αποτελείται από 7.641 νησιά όλων των μεγεθών. Τα νησιά κατοικήθηκαν από ένα μείγμα διαφορετικών εθνικοτήτων της νοτιοανατολικής Ασίας και του δυτικού Ειρηνικού. Τον 16ο αιώνα, ο εξερευνητής Ruy Lopez de Villalobos τις ονόμασε Φιλιππίνες προς τιμήν του βασιλιά της Ισπανίας, Φιλίππου Β’, και έγιναν κομμάτι της ισπανικής αυτοκρατορίας για 300 χρόνια. Το 1898 πέρασαν στον έλεγχο των ΗΠΑ μετά τον Ισπανοαμερικάνικο πόλεμο. Το 1946, μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τέσσερα χρόνια αιματηρής κατοχής από τους Ιάπωνες, έγιναν ανεξάρτητο κράτος.

Φιλιππινες,Ασία,El nido

Manila

Intramuros

Μια ιστορική περιοχή στη Manila, την πρωτεύουσα των Φιλιππίνων. Πρόκειται για την παλιά, εντός των τειχών, πόλη. Έχει διατηρηθεί από την εποχή της ισπανικής αυτοκρατορίας, παρά τις εκτεταμένες ζημιές που υπέστη στον Β´ παγκόσμιο πόλεμο. Αξίζει να την επισκεπτείς αν ενδιαφέρεσαι να αποκτήσεις μια γνώση του παρελθόντος των Φιλιππίνων

Φιλιππινες,Ασία,El nido

Κοντά στην περιοχή του Intramuros βρίσκεται το Πάρκο Rizal, μια μεγάλη έκταση πρασίνου στην καρδιά της Manila. Ονομάστηκε προς τιμήν του συγγραφέα Jose Rizal, υπέρμαχου της ανεξαρτησίας των Φιλιππίνων, ο οποίος εκτελέστηκε στην τοποθεσία από τις ισπανικές αρχές το 1896. Το μνημείο όπου φιλοξενούνται τα οστά του είναι ιστορικό σημείο για τις πολιτικές εκδηλώσεις στις Φιλιππίνες. Το πάρκο προσφέρεται για μια ειδυλλιακή απογευματινή βόλτα.

● νησί Coron

Αξίζει να κάνεις το Twin Lagoon and Skeleton wreck tour. Είναι ένα ημερήσιο τουρ με καραβάκι που ξεκινάει απ το Coron πηγαίνοντας σε μερικές από τις πιο ωραίες παραλίες του νησιού, απολαμβάνοντας πανοραμική θέα απ το νησί Malcapuya Island και κολυμπώντας στην εντυπωσιακή λίμνη Kayangan.

Φιλιππινες,Ασία,El nido

● El Nido, νησί Palawan

Το El Nido είναι ένα τουριστικό χωριουδάκι στο βόρειο άκρο του νησιού Palawan, στο μέσο ενός καταπράσινου και βραχώδους τοπίου. Είναι γεμάτο τουρίστες απ’ όλα τα μέρη του κόσμου, και έχει μια μεγάλη ποικιλία από συμπαθητικά μπαρ και εστιατόρια (ακόμη και ένα ελληνικό εστιατόριο). Ένας από τους κεντρικούς δρόμους του γεμίζει το βράδυ με ψησταριές και τραπεζάκια, όπου μπορεί κανείς να δοκιμάσει όλα τα είδη του τοπικού street food.

Φιλιππινες,Ασία,El nido
Φιλιππινες,Ασία,El nido

Οι παραλίες στο ίδιο το χωριό είναι μέτριες, αλλά υπάρχουν άπειρα καραβάκια που κάνουν ημερήσιες εκδρομές στα εξωτικά νησάκια που βρίσκονται στα ανοιχτά του. Τα tour είναι κοινά για όλα τα τουριστικά γραφεία, και προσφέρονται σε τέσσερις συνδυασμούς. Προτείνουμε τα tour A & C ώστε να απολαύσετε μια ποικιλία από παραλίες και αξιοθέατα. Οι πιο αξιοσημείωτες παραλίες είναι οι Seven Commandos, Las Cabañas, Nacpan, και η τοποθεσία Big Lagoon, όπου μπορείτε να κάνετε κανό μέσα σε μια πανέμορφη λιμνοθάλασσα.

Φιλιππινες,Ασία,El nido
Φιλιππινες,Ασία,El nido

Αν και γενικότερα οι Φιλιππίνες είναι ένας αρκετά οικονομικός προορισμός, το El Nido ως πιο τουριστική περιοχή είναι συνήθως λίγο ακριβότερο.

Για ποτό/φαγητό στο El Nido

Sip sunset lounge & bar – ωραίο φαγητό, χαλαρή ατμόσφαιρα, ιδανικό για κοκτέιλ μπροστά απ το ηλιοβασίλεμα

Φιλιππινες,Ασία,El nido
Φιλιππινες,Ασία,El nido
Φιλιππινες,Ασία,El nido

● Αν έχεις αρκετές μέρες αξίζει να επισκεφθείς και τα νησιά Cebu και Bohol που βρίσκονται νότια. Στο Cebu ξεχωρίζουν οι εντυπωσιακοί καταρράκτες και τα σημεία για καταδύσεις όπου -με λίγη τύχη- μπορείς να δεις φαλαινοκαρχαρίες. Μην αγχωθείς, καθώς δεν είναι καθόλου επιθετικοί.

Επιμέλεια άρθρου: G. Martinidis

Ακολουθήστε το metafox.gr στη Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.