Ο λόγος που υπάρχουν δύο Πύργοι του Άιφελ αυτή τη στιγμή στο Παρίσι…

Όχι ένας αλλά δύο Πύργοι του Άιφελ βρίσκονται εδώ και μέρες στο Πεδίον του Άρεως στο Παρίσι.

Το metafox.gr βρέθηκε στη γαλλική πρωτεύουσα και επισκέφθηκε το εκκεντρικό αυτό project, μια ιδέα του καλλιτέχνη Philippe Maindron.

Ένας νέος Πύργος, ύψους 31 μέτρα και βάρους 32 τόνων, ο οποίος ονομάζεται “Eiffela”, βρίσκεται μπροστά από το εμβληματικό αξιοθέατο του Παρισιού.

Ο μικρότερος πύργος είναι μόλις το ένα δέκατο του μεγέθους του πρωτοτύπου.

Ο καλλιτέχνης που επιμελήθηκε το project σύμφωνα με το Reuters σχολίασε: “Είμαι δημιουργός περίεργων γεγονότων. Και ονειρεύτηκα ότι ο Πύργος του Άιφελ έχει ένα μωρό“.

Για να γίνει μάλιστα ακόμα πιο διασκεδαστικό, ο ήχος ενός μωρού που κλαίει εκπέμπεται από την Αιφέλα κάθε δέκα λεπτά.

Όσο για το πώς εμπνεύστηκε τη δημιουργία της Αιφέλα, ο Maindron ανέφερε πως: “πριν από επτά χρόνια είχα την ιδέα να χτίσω τον Πύργο του Άιφελ σε κλίμακα από το ένα έως το δέκα. Στόχος είναι να δημιουργηθεί μια στιγμή ελαφρότητας, ηρεμίας. Στο τρέχον οικονομικό κλίμα, νομίζω ότι το χρειαζόμαστε πραγματικά και δεν υπάρχει άλλος στόχος από το να δημιουργήσουμε ευτυχία και ειρήνη. Δημιουργήστε δεσμούς”.

Το θέαμα απαθανατίζουν αυτή την ώρα εκατοντάδες τουρίστες…

O baby Άιφελ είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακός και φαίνεται εξίσου αληθινός με τον πρωτότυπο. Παρ’ όλα αυτα, το μουσικό νανούρισμα που ακούγεται και το κλάμα μωρού που φαίνεται να βγαίνει από τον μικρό πύργο του Άιφελ καθιστά το θέαμα εξαιρετικά γελοίο….

Ακολουθήστε το metafox.gr στη Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.