Βικτωρία Γεράκη: Σημαντικότατος στη σημερινή κοινωνία ο ρόλος της τέχνης

Η Βικτώρια Γεράκη γεννήθηκε, ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Λογιστικά και Μηχανογράφηση ενώ παράλληλα ασχολήθηκε με την μόδα και τη διακόσμηση. Ασχολήθηκε με την πολιτική στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ξεκίνησε να ζωγραφίζει – ως αυτοδίδακτη- αλλά στη συνέχεια ολοκλήρωσε τις σπουδές της σε Εργαστήρι Καλών τεχνών παρακολουθώντας μαθήματα ζωγραφικής. Συμμετείχε σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Και τώρα παρουσιάζει την δεύτερη ατομική της έκθεση στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου! Τα έργα της είναι φιλοτεχνημένα με ακρυλικά στα οποία διακρίνουμε μοντέρνα και αφαιρετικά στοιχεία με έντονα χρώματα.

Πολλά από τα έργα της ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Είναι μέλος του Συλλόγου Ζωγράφων Θεσσαλονίκης & Βορείου Ελλάδος και της ομάδας εικαστικών «Επίμονη Τέχνη».

  • Ποια είναι τα πιο πετυχημένα έργα σας και πώς έχουν εξελιχθεί με την πάροδο του χρόνου;

Ένα από τα πιο πετυχημένα μου έργα είναι το πρώτο το οποίο παρουσίασα στα social media χρόνια πριν και παρατηρώ πως υπάρχει ακόμη διάθεση θαυμασμού για το συγκεκριμένο έργο. Νομίζω πως με χαρακτήρισε το συγκεκριμένο έργο. Ο τίτλος του είναι  “I walk alone with my umbrella”

  • Πώς βλέπετε το ρόλο της τέχνης στη σημερινή κοινωνία;

Ο ρόλος της τέχνης είναι σημαντικότατος στη σημερινή κοινωνία και πάντα νομίζω ότι θα είναι. Μέσα από την τέχνη μπορούμε να περάσουμε ποικίλα  μηνύματα προς όλους τους τομείς και για όλα τα κοινωνικά φαινόμενα. Έχουμε το προνόμιο της ελεύθερης δημιουργίας εμείς οι καλλιτέχνες, παρ΄όλα αυτά θεωρώ ότι ακόμη και εδώ δεν είναι κακό να υπάρχουν και κάποια όρια.

  • Ποια είναι η θεματολογία που συχνά επιλέγετε και γιατί;

Θεματολογία συγκεκριμένη θεωρώ πως δεν έχω. Θα ζωγραφίσω όταν έχω έμπνευση πρόσωπα, φιγούρες, τοπία , σπίτια. Λατρεύω τα χρώματα, την μοντέρνα τέχνη και το abstract! Xρησιμοποιώ ακρυλικά σε καμβά, σε ξύλο καθώς και σε μικρά γλυπτά με πηλό

  • Πώς έχει εξελιχθεί η τέχνη σας με την πάροδο του χρόνου;

Έχει εξελιχθεί ανοδικά μέσα από προσπάθεια για εξέλιξη. Είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι στη ζωή μου και στην καθημερινότητά μου!!!

Ακολουθήστε το metafox.gr στη Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.