Άλλα 8 κακοποιημένα παιδιά με εισαγγελική εντολή στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου – Αντιδρούν οι εργαζόμενοι

Οκτώ ανήλικα αδέλφια, ένα εκ των οποίων 7 μηνών εισήχθησαν χθες με εισαγγελική εντολή στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου». Την είδηση έδωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος, αναδεικνύοντας για ακόμη μια φορά το πρόβλημα των φιλοξενούμενων σε νοσοκομεία παιδιών κατόπιν εισαγγελικής εντολής, ελλείψει προνοιακών δομών.

«Κακοποιημένα παιδιά χωρίς να αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, ελλείψει προνοιακών μονάδων οδηγούνται με εισαγγελική εντολή στις παιδιατρικές κλινικές των νοσοκομείων και τα παιδιατρικά νοσοκομεία. Παραμένουν επί μακρόν αναστατατώνοντας τη λειτουργία των παιδιατρικών κλινικών. Πώς θα εφημερεύσει σήμερα η παιδιατρική κλινικής του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, με την έξαρση των ιώσεων στα παιδιά και τις αυξημένες εισαγωγές που γίνονται όταν όλοι οι νοσηλευτές στη κλινική είναι υποχρεωμένοι να ασχολούνται με αυτά τα οκτώ παραμελημένα παιδιά. Η οριακά στελεχωμένη κλινική αναγκάστηκε να κλητεύσει νοσηλευτικό προσωπικό από ρεπό. Οι νοσηλεύτριες του νοσοκομείου Παπαγεωργίου καλούνται πλέον σήμερα σε ημέρα εφημερίας να φροντίσουν τους παλιούς και να υποδεχτούν τους νέους μικρούς ασθενείς, αλλά και να φροντίζουν 8 ανήλικα που δεν χρήζουν νοσηλείας, θύματα της ανυπαρξίας υποστηρικτικων προνοιακών δομών!», σημειώνει ο κ. Γιαννάκος.

Σύμφωνα με τον ίδιο κάθε ημέρα δεκάδες κακοποιημένα παιδιά βρίσκονται με εισαγγελική εντολή στα παιδιατρικά νοσοκομεία ή τις παιδιατρικές κλινικές νοσοκομείων. «Ότι ακούτε από κακοποίηση ανηλίκων όλα αυτά τα παιδιά καταλήγουν στα νοσοκομεία με εισαγγελική εντολή και παραμένουν μήνες», σημειώνει, εκτιμώντας ότι στα παιδιατρικά νοσοκομεία βρίσκονται πάνω από 100 παιδιά με εισαγγελική εντολή χωρίς να υπάρχουν ιατρικοί λόγοι παραμονής τους στα νοσηλευτικά ιδρύματα.

ygeiamou.gr

Ακολουθήστε το metafox.gr στη Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.