H νέα τάση ζευγαριών που προτιμά τα… ζώα από τα παιδιά

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η οικογενειακή δομή καθώς και οι σχέσεις έχουν υποστεί τεράστια αλλαγή με τα χρόνια. Πολλοί παράγοντες οδηγούν σε αυτήν την αλλαγή. Το ίδιο συμβαίνει και με την απόφαση ενός ζευγαριού να κάνει παιδί ή όχι.

Ακόμη και σήμερα, αν ξαφνικά μοιραστείτε με την οικογένειά σας την απόφαση να μην αποκτήσετε μωρό μπορεί να ακολουθήσει μια μικρή διαμάχη.

Ενώ το DINK (douple income, no children) είναι μια αυξανόμενη τάση, ωστόσο, πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να μην μπορούν να το συνειδητοποιήσουν.

Tι είναι τα ζευγάρια DINK;

Το DINK σημαίνει douple income, no children δηλαδή «διπλό εισόδημα, χωρίς παιδιά». Είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει ζευγάρια που εργάζονται και έχει εισόδημα αλλά έχουν επιλέξει να μην κάνουν παιδιά.

Οπότε, ουσιαστικά, είναι ένα ζευγάρι που ταξιδεύει στη ζωή χωρίς να χρειάζεται να ανησυχεί για το θηλασμό των παιδιών.

Είναι μια επιλογή τρόπου ζωής που τους επιτρέπει να επικεντρωθούν στην καριέρα τους, να ταξιδέψουν ή απλώς να απολαύσουν μια ζωή χωρίς παιδιά

Όλα έχουν να κάνουν με την εξισορρόπηση της επαγγελματικής και της προσωπικής ζωής χωρίς τις πρόσθετες ευθύνες της ανατροφής των παιδιών.

Ωστόσο, αυτό δεν εμποδίζει τα ζευγάρια να ζουν τη ζωή τους με τους δικούς τους όρους. Αγκαλιάζουν τη… μητρότητα, αλλά με έναν άλλον τρόπο, υιοθετώντας κατοικίδια.

Οικονομική ελευθερία και ευελιξία

H ανατροφή παιδιών μπορεί να είναι ακριβή. Από την εκπαίδευσή τους μέχρι τις εξωσχολικές δραστηριότητες, οι οικονομικές δεσμεύσεις είναι ατελείωτες.

Τα ζευγάρια DINK, από την άλλη, απολαμβάνουν την οικονομική τους ελευθερία. Το να μην έχουν μωρό σημαίνει ότι μπορούν να αντέξουν οικονομικά την πολυτέλεια να κακομαθαίνουν τα κατοικίδιά τους με την καλύτερη τροφή, παιχνίδια και υγειονομική περίθαλψη.

Η απουσία της οικονομικής πίεσης που σχετίζεται με την ανατροφή των παιδιών επιτρέπει στα ζευγάρια DINK να προσφέρουν μια άνετη και απολαυστική ζωή στους γούνινο συντρόφους τους και στους εαυτούς τους, επειδή γνωρίζουμε ότι η ανατροφή ενός κατοικίδιου δεν είναι τόσο ακριβή όσο ενός μωρού.

Ο σύμβουλος σχέσεων Ruchi Ruuh κατανοεί τον τρόπο σκέψης των ζευγαριών DINK. Όπως λέει, «το να έχεις ένα μωρό δεν είναι το φθηνότερο πράγμα στον κόσμο. Χρειάζεστε πολύ προγραμματισμό, από τη σύλληψη μέχρι τη στιγμή που το παιδί πάει στο κολέγιο. Είναι μεγάλη οικονομική ευθύνη. Το να έχεις σκύλο ή κατοικίδιο είναι πιο εύκολο. Επίσης, τα ποσοστά στέγασης και τα ενοίκια αυξάνονται και αυτό επηρεάζει επίσης τους ανθρώπους».

Αγκαλιάζοντας ένα διαφορετικό είδος «γονεϊκότητας»

Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, τα ζευγάρια DINK βιώνουν τη γονεϊκότητα αλλά όχι με τη συμβατική έννοια. Οι ευθύνες της ιδιοκτησίας κατοικίδιων ζώων, από τη διατροφή και την περιποίηση έως την κτηνιατρική φροντίδα, παρέχουν μια αίσθηση σκοπού και εκπλήρωσης.

Η χαρά της ανατροφής ενός ζωντανού όντος, αν και γούνινο, ικανοποιεί τα έμφυτα γονικά ένστικτα που διαθέτουν πολλά ζευγάρια, χωρίς τις συντριπτικές απαιτήσεις που έχουν τα παιδιά.

IN.GR

Ακολουθήστε το metafox.gr στη Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.