Έντονες διακυμάνσεις για το bitcoin – Πληθαίνουν οι προειδοποιήσεις για «φούσκα»

Το bitcoin επέκτεινε την υποχώρηση από το τελευταίο υψηλό ρεκόρ του εν μέσω μιας εντεινόμενης συζήτησης σχετικά με το αν η ανοδική πορεία των κρυπτονομισμάτων αποτελεί ένδειξη κερδοσκοπισμού στις παγκόσμιες αγορές.

Το δημοφιλέστερο ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο σημείωσε πτώση έως και 5,6% στις ασιατικές αγορές το πρωί της Παρασκευής, προτού περιορίσει μέρος της διόρθωσής του και εν τέλει κυμανθεί στα 67.300 δολάρια. Το token σημείωσε νέο ιστορικό ρεκόρ σχεδόν στα 73.798 δολάρια μια μέρα νωρίτερα.

Τόσο η φετινή άνοδος του bitcoin όσο και μια μέτρηση των 100 κορυφαίων token, που περιλαμβάνουν τα ether, BNB και Solana, μειώθηκε στο περίπου 60%.

Τα στοιχήματα για χαλαρότερη νομισματική πολιτική εκ μέρους της Ομοσπονδιακής Τράπεζας υποστήριξαν τα ράλι στις παγκόσμιες μετοχές, τα ομόλογα και την κρυπτογράφηση τους τελευταίους μήνες, αλλά οι επενδυτές επανεκτιμούν τα στοιχήματα αυτά μετά από τις ενδείξεις για επίμονες πληθωριστικές πιέσεις στις ΗΠΑ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg, το στέλεχος της Bank of America Corp, Μάικλ Χάρτνετ, δήλωσε ότι οι αγορές εμφανίζουν τα χαρακτηριστικά μιας φούσκας η οποία αποτελείται από την άνοδο-ρεκόρ των λεγόμενων Magnificent Seven μετοχών του τεχνολογικού τομέα και τα ιστορικά υψηλά των κρυπτονομισμάτων.

Τα σχόλια αυτού του είδους τροφοδοτούν μια γενικευμένη συζήτηση στη Wall Street σχετικά με το αν πολλές αγορές κινδυνεύουν από μία απότομη διόρθωση.

τελευταία 24ωρα ρευστοποιήθηκαν bullish θέσεις αξίας 526 εκατομμυρίων δολαρίων στην αγορά κρυπτονομισμάτων, κάτι που αποτελεί υψηλό δύο εβδομάδων. Το ποσοστό χρηματοδότησης των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης bitcoin, τα οποία είναι δημοφιλή στους κερδοσκόπους καθώς δεν έχουν καθορισμένη λήξη κατέρρευσε, σύμφωνα με τα στοιχεία της CryptoQuant

Ακολουθήστε το metafox.gr στη Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.