Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 22 ετών στον άντρα που κλειδώθηκε με τα παιδιά του σε ΙΧ και άνοιξε φιάλες υγραερίου

Ποινή κάθειρξης 22 ετών και εννιά μηνών, επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης στον 63χρονο απόστρατο της Πολεμικής Αεροπορίας που κλειδώθηκε στο αυτοκίνητο με τα δύο παιδιά του, 2,5 ετών και άνοιξε φιάλες υγραερίου.

Ο άντρας κρίθηκε ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή (συζύγου και παιδιών), απόπειρα έκρηξης από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για ανθρώπους, σωματική βλάβη σε βάρος εγκύου συζύγου κατά τη διάρκεια του γάμου και παράνομη οπλοκατοχή. Το δικαστήριο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, ενώ μετά την απόφαση επέστρεψε στη φυλακή.

Το περιστατικό που σόκαρε το πανελλήνιο σημειώθηκε τον Μάρτιο του 2023 στο Μελισσοχώρι και τα δίδυμα αδελφάκια, δυόμιση ετών, αφού νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο, πλέον, είναι καλά στην υγεία τους. Η πρώην σύζυγος του 63χρονου και μητέρα των δύο ανήλικων παιδιών του, κατέθεσε στο δικαστήριο ότι με τον κατηγορούμενο γνωρίστηκαν το 2016 και έναν χρόνο αργότερα ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου. Παρόλο που ο άντρας παρουσιάστηκε σε εκείνην ως ένας καλός χαρακτήρας, δεν άργησε και πολύ για να εκδηλώσει βίαιη συμπεριφορά. «Τρεις μήνες μετά τη γνωριμία μας με έπιασε από τον λαιμό πάνω στα νεύρα του. Χωρίσαμε για λίγο διάστημα, όμως εκείνος ερχόταν έξω από το σπίτι κι έκλαιγε. Τον συγχώρησα» είπε περιγράφοντας τη συμβίωση μαζί του.

thestival.gr

Ακολουθήστε το metafox.gr στη Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.