Εκτός Euro 2024 η Ελλάδα: Αποκλείστηκε 4-2 στα πέναλτι από τη Γεωργία στην Τιφλίδα – Βίντεο

Στα πέναλτι… έσβησε το όνειρο της μεγάλης επιστροφής της Εθνικής Ελλάδας στο Euro.

Η Ελλάδα αποκλείστηκε 4-2 στα πέναλτι (0-0 παράταση) από την Γεωργία στην Τιφλίδα και θα χρειαστεί να περιμένει άλλα τέσσερα χρόνια για να διεκδικήσει την πρόκριση για τα τελικά του Euro.

Μετά από ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι στα 90′ και στην παράταση δεν υπήρξε νικητής και στα πέναλτι η Γεωργία έδειξε πιο έτοιμη και εξασφάλισε για πρώτη φορά στην ιστορία της την πρόκριση σε Euro. 

Μπακασέτας και Γιακουμάκης απέτυχαν να εκτελέσουν εύστοχα πέναλτι ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα είχε δοκάρι με τον Μαυροπάνο στο 102′ της παράτασης. Η Ελλάδα έπαιξε για τελευταία φορά σε Euro το 2012. 

Ο αγώνας

Η Εθνική Ομάδα είχε την πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα, όταν στο 9ο λεπτό ο Ιωαννίδης προσπάθησε να φύγει στην πλάτη της άμυνας της Γεωργίας μετά από μεταβίβαση του Χατζηδιάκου, όμως ο Ντβάλι τον έκοψε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή και παραχώρησε κόρνερ.

Στο 39’ ο Ιωαννίδης προσπάθησε πάλι να φύγει στην πλάτη της άμυνας της Γεωργίας, αλλά μετά υπό πίεση αντιπάλου έπεσε. Κατάφερε όμως να δώσει την μπάλα προς τον Πέλκα, ο οποίος «πάτησε» στην περιοχή, αλλά γλίστρησε και δεν μπόρεσε να εκτελέσει.

Ακολουθήστε το metafox.gr στη Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.