Καραμανλής για πρόταση δυσπιστίας: Δεν κρύβομαι πίσω από τη βουλευτική ασυλία – Η σύμβαση 717

Απαντήσεις στα πυρά της αντιπολίτευσης που κατηγορεί την κυβέρνηση για συγκάλυψη τόσο στο επίπεδο της διάσωσης αμέσως μετά το τραγικό δυστύχημα, όσο και για τις συνομιλίες που είδαν το φως της δημοσιότητας δίνουν οι υπουργοί της κυβέρνησης.

Οι κόντρες κατά τη δεύτερη ημέρα της συζήτησης επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ, είναι σκληρές. Οι τόνοι ανέβηκαν το βράδυ κατά την ομιλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία είχε έντονη αντιπαράθεση με τον Αδωνι Γεωργιάδη, ενώ απευθύνθηκε στον Κώστα Καραμανλή λέγοντάς του: «Ντρέπομαι για λογαριασμό σας».

Ο ίδιος πάντως, λίγο μετά πήρε το λόγο και κατά την ομιλία του είπε: «Δεν υπάρχει κανείς άλλος σε αυτή την αίθουσα που να επιθυμεί να λάμψει η αλήθεια περισσότερο από εμένα (…) Δεν κρύφτηκα, δεν κρύβομαι και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία (…) Η τραγωδία των Τεμπών γίνεται καθημερινά αντικείμενο μικροκομματικής εκμετάλλευσης (…)» είπε ο μεταξύ άλλων ο Κ. Καραμανλής.

Και συνέχισε για τη σύμβαση 717: «Δεν θα είχαμε όχι μόνο ολοκληρωμένο έργο, δεν θα είχαμε σηματοδότηση και τηλεδιοίκηση αλλά ούτε καν σύμβαση. Αποφασίστε για τι πράγμα φταίει η κυβέρνηση και ο ομιλών. Ολοκληρώθηκε ή δεν ολοκληρώθηκε η σύμβαση και τα δύο δεν μπορεί να ισχύουν».

Νωρίτερα, ένταση προκάλεσε η ομιλία Φλωρίδη που είπε ότι όσοι μιλάνε για μπάζωμα είναι για τα μπάζα.

Άμεσα προκάλεσε την απάντηση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλου. Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης αναφέρθηκε σε ένα σύνολο ανθρωπίνων λαθών που απέφερε το μοιραίο. «Αυτή η πρόταση δυσπιστίας δεν προσφέρει τίποτα», είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή ανέλαβε την πολιτική ευθύνη του δυστυχήματος, σημείωσε μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης.

O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, έκανε λόγο για «ψεκασμένες θεωρίες ότι εξυπηρετούμε συμφέροντα με τη πρόταση δυσπιστίας».

Η συνεδρίαση θα κορυφωθεί απόψε με την ομιλία του Κώστα Καραμανλή, τότε υπουργού μεταφορών, ενώ την Πέμπτη το βράδυ αναμένεται και η ομιλία του πρωθυπουργού πριν από την ονομαστική ψηφοφορία.

Ακολουθήστε το metafox.gr στη Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.