Φάμελλος: Γιατί παραιτήθηκαν οι δύο υπουργοί σας, στράβωσε η αποστολή τους;

Ολοκληρώνεται απόψε, Πέμπτη 28/3 η τριήμερη συζήτηση στην Ολομέλεια για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ με αφορμή την υπόθεση των Τεμπών.

Μετά τις 17:00 ξεκίνησαν να τοποθετούνται οι πολιτικοί αρχηγοί, ενώ η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αναμένεται περίπου στις 21:00 το βράδυ και με αυτήν θα κλείσει η διαδικασία. Στη συνέχεια αναμένεται η ονομαστική ψηφοφορία με την οποία θα τεθεί στην κρίση της πλειοψηφίας η πρόταση δυσπιστίας.

Πρόταση δυσπιστίας: Η μάχη των αρχηγών – Πού θα εστιάσει ο πρωθυπουργός στην ομιλία του

Με καθυστέρηση λόγω αργοπορίας της ξεκίνησε η ομιλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου η οποία είπε πως η ίδια δεν είχε ενημέρωση για την επίσπευση της διαδικασίας από τον πρόεδρο της Βουλής. Στην ομιλία της μίλησε για συγκάλυψη ενώ κατηγόρησε ως «υπόλογο, υπαίτιο και ποινικά υπεύθυνο» τον κ. Καραμανλή.

«Κρύβατε τα στοιχεία της ενοχής σας. Κρύβατε τα έγγραφα της προανακριτικής επιτροπής. Συγκαλύπτετε την αλήθεια», είπε.

«Αδιαφορήσατε για τις προειδοποιήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ρίξατε την ευθύνη στο ανθρώπινο λάθος. Αν είχε υλοποιηθεί η σύμβαση 717 τα τρένα δεν θα είχαν συγκρουστεί ποτέ», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

«Δεν πάει άλλο», τόνισε στην ομιλία του για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης.

«Το υλικό αποδείχθηκε μονταρισμένο», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος κατηγορώντας την κυβέρνηση για προσπάθεια συγκάλυψης της αλήθειας.

«Τι έργο επιτελείτε και για ποια κοινωνία δουλεύετε;» αναρωτήθηκε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ, Δημήτρης Νατσιός, χαρακτηρίζοντας τον κ. Καραμανλή: «ανίκανο» σε βαθμό κακουργήματος.

Κατηγορηματικός ότι οι Σπαρτιάτες θα υπερψηφίσουν την πρόταση δυσπιστίας, εμφανίστηκε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος των Σπαρτιατών, Βασίλης Στίγκας.

cnn.gr

Ακολουθήστε το metafox.gr στη Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.