Κώστας Καραμανλής: «Δεν έχει περάσει ημέρα που να μην έχω σκεφτεί το τραγικό δυστύχημα» 

Για τον πρώην υπουργό, ο στόχος του “πολέμου” δεν είναι ο ίδιος αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας ότι αυτή η παράταξη “δεν θα παραδώσει την χώρα στους θυρωρούς των συμφερόντων”.


Υιοθετώντας την γραμμή της κυβερνητικής πλειοψηφίας, ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, άρχισε την ομιλία του σκύβοντας, όπως είπε, το κεφάλι στον πόνο των συγγενών, αλλά όχι κρυπτόμενος πίσω από την βουλευτική ασυλία, η οποία ακόμη και εάν δεν είχε εκλεγεί βουλευτής δεν θα είχε καμία αξία, αφού υπόκειται στο άρθρο 86 του Συντάγματος και στο νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Αναφερόμενος στο έγκλημα των Τεμπών, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επέλεξε ξανά να ισχυριστεί ότι τα «ανθρώπινα λάθη» ήταν εκείνα που οδήγησαν στην τραγωδία.

«Φέρτε κατηγορητήριο»

Οι εξηγήσεις του Κώστα Καραμανλή διακόπηκαν πολλές φορές από τις αντιδράσεις των βουλευτών των κομμάτων της αντιπολίτευσης, τους οποίους ο πρώην υπουργούς κατηγόρησε ότι λένε συνειδητά ψέματα.

Υπενθύμισε μάλιστα ότι ήταν ο ίδιος, που από τον Οκτώβριο είχε ζητήσει απ’ όσους τον κατηγορούν να καταθέσουν πρόταση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τα Τέμπη. “Δηλαδή να συντάξουν συγκεκριμένο κατηγορητήριο και να έρθουν εδώ, να δούμε αν και ποια βάση έχει. Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Θεσμικά, εδώ, στη Βουλή. Όχι στα λαϊκά δικαστήρια της τηλεόρασης και των social media”, είπε ο πρώην υπουργός, προσθέτοντας:

“Σε όλη μου τη διαδρομή άσκησα πάντα τα καθήκοντά μου με ευσυνειδησία, εντιμότητα και ηθική. Δεν έχω να κρύψω κάτι, ούτε και να φοβηθώ. Στέκομαι εδώ και σας κοιτώ στα μάτια. Με απόλυτο σεβασμό στη μνήμη αυτών που χάθηκαν και στις οικογένειές τους. Όποιος έχει πραγματικές κατηγορίες για εμένα με αποδείξεις, ας σταματήσει να κραυγάζει και ας τις φέρει. Είμαι εδώ. Θα είμαστε εδώ”, είπε ακολουθώντας τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη προ ολίγων εβδομάδων στην τελευταία συνέντευξη του.

Κασσελάκης για χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Γίγαντες στη συγκάλυψη, νάνοι στη συναίσθηση»

Ο Στέφανος Κασσελάκης σχολίασε το χειροκρότημα των βουλευτών της ΝΔ κατά την ομιλία του Κώστα Καραμανλή, γράφοντας στα social media:

«”Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε”. Το παρατεταμένο όμως χειροκρότημα όλων των βουλευτών της ΝΔ δείχνει το συνολικό πολιτικό τους μέγεθος. Γίγαντες στη συγκάλυψη, νάνοι στη συναίσθηση. Είναι πλέον συνυπεύθυνοι».

Ακολουθήστε το metafox.gr στη Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.