Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο κατώτατος μισθός αυξάνεται στα 830 ευρώ

Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που απορρίφθηκε στην χθεσινή ψηφοφορία, τονίζοντας ότι «οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν την αλήθεια για την τραγωδία στα Τέμπη μακριά από την διαστρέβλωση της πολιτικής δημαγωγίας».

Παράλληλα επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι «θα διαγκωνίζονται σε τοξικότητα» υπενθυμίζοντας το «πόσο αδίστακτα μίλησαν για νοθεία στις εκλογές και με πόση ευκολία αγκαλιάστηκαν με εξωθεσμικά κέντρα».

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο αναφερόμενος στη συζήτηση που έγινε στη Βουλή για την τραγωδία στα Τέμπη με αφορμή την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που τελικά απορρίφθηκε.

«Η χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή, αλλά κυρίως η τριήμερη συζήτηση που προηγήθηκε, νομίζω ότι γι’ αυτούς που την παρακολούθησαν έδωσε πολλές απαντήσεις. Οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν την αλήθεια γύρω από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Νομίζω ότι είχαν και τη δυνατότητα να ξεχωρίσουν την πραγματικότητα από τη διαστρέβλωση της κομματικής δημαγωγίας. Και φυσικά να διαπιστώσουν και την υποκρισία των κομμάτων της αντιπολίτευσης, εκείνων που ενώ επικαλούνται τον δίκαιο πόνο των συγγενών, την ίδια ώρα ουσιαστικά μεθόδευαν ένα κοινό χτύπημα κατά της κυβέρνησης» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Προσωπικά μίλησα με ειλικρίνεια, από καρδιάς. Ελπίζω να με άκουσαν και με τον ίδιο τρόπο. Νομίζω ότι σε τέτοιες στιγμές είναι σημαντικό τελικά να κυριαρχεί η ουσία και όχι οι εντυπώσεις. Η λογική αλλά και το συναίσθημα. Γιατί πιστεύω ότι οι πολίτες αντιλαμβάνονται τελικά ποιος είναι ειλικρινής και από τον τρόπο με τον οποίο εκφέρει τον λόγο του, και όχι φτηνή προπαγάνδα» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στη χθεσινή του ομιλία.

Ακολουθήστε το metafox.gr στη Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.