Μητσοτάκης: Συναντήσεις με Μακρόν και Ζελένσκι – «Στηρίζουμε την ευρωπαϊκή προοπτική της Ουκρανίας»

Σειρά συναντήσεων τόσο με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν, όσο και με τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, πραγματοποίησε την Πέμπτη (9/2) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο περιθώριο της της άτυπης συνόδου των ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες.

Ειδικότερα, κατά τη συνάντηση με τον Μακρόν, ο πρωθυπουργός συζήτησε με τον Γάλλο ομόλογό του τόσο ζητήματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος που αφορούν στην ατζέντα του ευρωπαϊκού συμβουλίου, όσο και ζητήματα που άπτονται της στρατηγικής συνεργασίας των δύο χωρών.

Στήριξη της ευρωπαϊκής προοπτικής της Ουκρανίας

Λίγο νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μαζί με άλλους ευρωπαίους ηγέτες συνάντηση με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε την στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ουκρανία, όπως δήλωσε, για την προάσπιση της εθνικής της κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας.

Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ακόμη την στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στην ευρωπαϊκή προοπτική της Ουκρανίας. Στην συνάντηση αυτή συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, ο καγκελάριος της Αυστρίας και οι πρωθυπουργοί της Κροατίας, της Σλοβενίας και της Ουγγαρίας.

Ακολουθήστε το metafox.gr στη Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.