Έρευνα για τα Τέμπη εξετάζει η Οικονομική Εισαγγελία: Προς έλεγχο οι συμβάσεις και οι όροι τους

Έρευνα για την καθυστέρηση στην υλοποίηση έργων υποδομής για τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου, τα οποία έγιναν γνωστά μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, προσανατολίζεται να ξεκινήσει άμεσα η Οικονομική Εισαγγελία.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα ελεγχθούν οι συμβάσεις, η υλοποίηση ή μη των όρων τους, καθώς και οι λόγοι τη μη τήρησης χρονοδιαγραμμάτων που ορίζονταν σε κάθε ανάθεση αλλά και τα δαπανηθέντα χρήματα σε κάθε φάση.

Αναβαθμίζονται οι έρευνες της Δικαιοσύνης

Νωρίτερα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας Σταμάτης Δασκαλόπουλος, αναμένεται να υποβάλει αίτημα για σύγκληση της Ολομέλειας των Εφετών Λάρισας προκειμένου να οριστεί εφέτης ειδικός ανακριτής για τις περαιτέρω έρευνες στην υπόθεση του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη με τα 57 θύματα και τους δεκάδες τραυματίες.

Οι έρευνες της Δικαιοσύνης θα στραφούν και στην αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών σε υπηρεσιακούς παράγοντες του ΟΣΕ που τοποθέτησαν τον συγκεκριμένο σταθμάρχη στη θέση του χωρίς να διαθέτει τα προσόντα, αλλά και άλλων προσώπων που είχαν εμπλοκή στην υπόθεση.

Πιθανό είναι και το άνοιγμα ταυτόχρονης μεγάλης έρευνας στην Αθήνα με αντικείμενο τη διερεύνηση για τις καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των έργων ασφαλείας του σιδηροδρομικού δικτύου.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε εντολή στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο να δοθεί προτεραιότητα στις έρευνες για τα Τέμπη, ενώ ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης διέταξε κατεπείγουσα έρευνα για να εξετασθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις που χορηγήθηκε αναρρωτική άδεια στον προϊστάμενο του σταθμάρχη Λάρισας.

Η έρευνα θα εξετάσει τους όρους και τις προϋποθέσεις που χορηγήθηκε αναρρωτική άδεια αμέσως μετά το τραγικό δυστύχημα στον προϊστάμενο του σταθμάρχη που τον τοποθέτησε στη βάρδια προκειμένου να αναζητηθούν άμεσα ευθύνες από τους γιατρούς που τη χορήγησαν.

Παράλληλα δόθηκε εντολή να τεθούν σε αργία όσοι προκύψει ότι εμπλέκονται.

Ακολουθήστε το metafox.gr στη Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.