Το Bitcoin ανακάμπτει πάνω από τα $67.000 μετά τη Fed

Το Bitcoin κινείται πάνω από τα 67.000 δολάρια την Πέμπτη, καθώς οι διεθνείς αγορές κινούνται ανοδικά μετά τη χθεισνή ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) για τα επιτόκια.

Ειδικότερα, το Bitcoin” άγγιξε” τα 67.339 δολάρια, σημειώνοντας άνοδο σχεδόν 7% τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με στοιχεία της CoinGecko.

Το Bitcoin ήταν εξαιρετικά ευμετάβλητο αφού έφτασε στο ιστορικό υψηλό των 73.797,68 δολαρίων την περασμένη εβδομάδα. Το κρυπτονόμισμα έπεσε κάτω από τα 61.000 δολάρια την Τετάρτη, εξαλείφοντας περίπου 200 δισ. δολάρια αξίας από την αγορά Bitcoin.

Το Bitcoin όμως άρχισε να ανακάμπτει αργά την Τετάρτη, με ώθηση από τις αποφάσεις της τελευταίας συνεδρίασης της Fed. Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ διατήρησε σταθερά τα επιτόκια και άφησε να εννοηθεί ότι θα μειώσει τα επιτόκια τρεις φορές φέτος.

Αυτό προκάλεσε ράλι στις διεθνείς μετοχές, καθώς και στα κρυπτονομίσματα. Ένα περιβάλλον χαμηλότερων επιτοκίων είναι γενικά θετικό για τα περιουσιακά στοιχεία ρίσκου, όπως το Βitcoin.

“Αισθάνομαι ότι εδραιωνόμαστε εδώ για λίγο, αλλά στη συνέχεια αναμένεται να ξεπεράσουμε τα ιστορικά υψηλά πολύ σύντομα”, δήλωσε στο CNBC ο Vijay Ayyar, αντιπρόεδρος διεθνών αγορών και ανάπτυξης στο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμα΄των CoinDCX.

Η άνοδος του Βitcoin par;esyre και άλλα κρυπτονομίσματα, με το Ether να σημειώνει άνοδο 11%, περίπου στα 3.575 δολάρια.

capital.gr

Ακολουθήστε το metafox.gr στη Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.